Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U19-VM: Hölting Nilsson/Ask på plats i Turkiet

U19-VM i beachvolley stundar och de svenska representanterna Jacob Hölting Nilsson och Erik Ask står redo att utmana!

Mästerskapet avgörs 14-18 september i Dikili, Turkiet, och inleddes under onsdagen med kvalspel. Våra blågula talanger kliver dock direkt in i Main draw som tar vid på torsdag. Väl där delas de 32 deltagande lagen upp i åtta grupper om fyra lag i varje. De tre bästa lagen i varje grupp kvalificerar sig för slutspel där singeleliminering gäller hela vägen fram till att medaljörerna vaskats fram på söndag.

Hölting Nilsson/Ask är ynglingar i sammanhanget då de har ett år ”till godo” på merparten av motståndarna. 17-åringarna deltog så sent som för ett par veckor sedan i U18-EM där de bärgade en meriterande femteplats.

- Vi tar med oss många bra matcher och mycket spelerfarenhet från den turneringen. Nu behöver vi försöka skapa ett lite stabilare spel, utan djupa dalar och med lite mindre misstag

, säger Jacob Hölting Nilsson inför stundande mästerskap.

Med sig på äventyret har de herrlandslagets förbundskapten Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson och ett visst mästarlag vid namn David Åhman och Jonatan Hellvig som är på plats för att träna och sparra.

"Där är vi stora"

Rasmus Jonsson inför mästerskapet:
- Vi har tränat bra i snart en vecka och killarna tar steg framåt. Nyckeln för oss är stabil första och andra touch, så att vi kommer fram på nät. Väl där är vi riktigt stora och kan använda vår höjd. VM är tuffare än U18-EM, främst för att spelarna får vara ett år äldre. Exempelvis är både ettan och tvåan från U20-EM med här. Vi hoppas på att spela bra beachvolley och utföra det som vi har tränat på, det kommer ta oss framåt.

Gruppmotståndarna utgörs av Tyskland, Paraguay och Egypten och Sverige inleder mot de förstnämnda på CC kl. 12:10 svensk tid på torsdagen. Resultat och spelschema hittar ni på FIVB:s officiella turneringssajt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För streaming, håll utkik på Beach Volleyball Worlds Youtube-kanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där hela eller delar av mästerskapet ska visas.

Följ Svensk volleyboll på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för dagliga uppdateringar. Fullständig rapport publiceras på volleyboll.se efter mästerskapet.

U19-VM i beachvolley
Spelplats: Dikili, Turkiet
Antal lag: 48 dam, 48 herr
Officiell webbplats: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/u19-world-championships-2022/ Länk till annan webbplats. 


Erik Ask (till vänster) och Jacob Hölting Nilsson har vid flera tidigare tillfällen framgångsrikt representerat Sverige vid internationella mästerskap. Foto: CEV.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-09-14

Senast uppdaterad: 2022-09-15

Visa fler nyheter

Sponsorer