Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

U19-VM: Sverige ut i åttondel mot regerande mästarna

Jacob Hölting Nilsson och Erik Ask imponerade stort i U19-VM-sanden i Dikili, Turkiet, men fick under lördagens åttondelsfinal se sig utslagna av regerande mästarna Canet/Rotar från Frankrike.

Därmed är mästerskapet över för den svenska duon, som trots allt borde vara mycket nöjd med vad som presterat de senaste dagarna. Tre segrar av fyra möjliga blev deras facit och enda "plumpen" i protokollet kom alltså mot förhandsfavoriterna.

U19-VM inleddes under onsdagen med kvalspel, men våra blågula talanger klev direkt in i det Main draw som i torsdags tog vid med gruppspel och lirade där hem tre raka 2-0-segrar; först mot Tyskland (24-22, 21-18) och sedan Paraguay (21-9, 21-8) och Egypten (21-18, 21-11).

Med sitt perfekta facit blev Jacob och Erik etta i grupp E och avancerade tack vare det direkt till åttondelsfinal, men otur i lottningen gjorde att mästarna från förra årets upplaga av U19-VM, Canet/Rotar, blev svenskarnas motståndare.

Hölting Nilsson/Ask, som är ett år yngre än merpartern av sina motståndare i mästerskapet, imponerade dock stort och pressade länge mästarlaget från Frankrike.

-  Vi hade 20-20 i första set och 17-17 i andra. Första skulle vi ha vunnit, men vi gör några dåliga actions i slutet. Men som helhet är det en riktigt bra prestation. Att vi kan hänga med och pressa det bästa laget i världen i den här åldersgruppen och som dessutom är ett år äldre än Jacob och Erik, är fantastiskt, säger förbundskapten Rasmus Jonsson.

Siffrorna skrevs till 20-22, 17-21 fördel Canet/Rotar, som vi noterar sedan fick en betydligt bekvämare resa mot Brasilien i den efterföljande kvartsfinalen.

- Jacob och Erik har haft riktigt bra utveckling och bättre kommer det bli, avslutar Rasmus Jonsson.

U19-VM i beachvolley
Spelplats: Dikili, Turkiet
Antal lag: 48 dam, 48 herr
Spelschema, resultat m.m.: https://en.volleyballworld.com/beachvolleyball/competitions/u19-world-championships-2022/ Länk till annan webbplats. 

Fler nyheter

Publicerad: 2022-09-17

Senast uppdaterad: 2022-09-17

Visa fler nyheter

Sponsorer