Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sportspegelns specialpris till beachvolleyn

För sin innovation inom beachvolleysporten tilldelades David Åhman, Jonatan Hellvig, Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson Sportspegelns specialpris på Idrottsgalan i Avicii Arena i Stockholm.
”Vi gör det vi tror på”, säger en glad Jonsson.

Foto: Bildbyrån

Beachvolley har plötsligt kommit in i svensk idrotts finrum. Åhman/Hellvigs framgångar gav sporten mycket uppmärksamhet under galakvällen som leddes av Måns Zelmerlöw och Pernilla Wiberg och där skridskoåkaren Nils van der Poel tog hem bragdguldet.

Det blev inte något pris för Årets Ledare där Jonsson/Kristiansson var nominerade och inte heller i kategorin Årets Nykomling där Åhman/Hellvig tillhörde slutkandidaterna, men bara nomineringarna har gett beachvolleyn nya kontaktytor runt om i Sverige.

Och när det sedan blev dags för SVT-sportens utmärkelse ”Sportspegelns specialpris” intog alla fyra scenen i SVT:s direktsändning.

– Tack Sveriges Television. Ganska bra val tycker jag, var Kristianssons första ord i tacktalet.

Det var en glad kvartett som såg sina framgångar uppmärksammas i samma arena som Anders Kristianssons landslag i volleyboll vann EM-silver 1989.

Numera är det beachvolley som gäller för honom, där Åhman Hellvig vann EM-guld under 2022.

– Jag tror det har framgått att vi har utformat en lite speciell spelstil. Vi gillar att utmana, ifrågasätta och därifrån skapa oss någonting som är unikt, säger Kristiansson.

– Vi hoppas verkligen att intresset för beachvolley och volleyboll fortsätter öka och att fler får upp ögonen för den här fantastiska sporten, säger David Åhman när han summerar karriären fram till det här priset.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-01-16

Senast uppdaterad: 2023-03-02

Visa fler nyheter

Sponsorer