Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley-EM: Åhman/Hellvig vidare till kvartsfinal

Imponerande! David Åhman och Jonatan Hellvig körde över Tjeckiens Trousil/Schweiner i dagens EM åttondelsfinal och avancerar därmed till kvartsfinalen. Under lördagen väntar Ehlers/Wickler, Tyskland. Starttid: 15:15.

Text: Mirjam Zehnder

David Åhman och Jonatan Hellvig med fullt fokus på kvartsfinalen. Foto: CEV.

I eftermiddags var det dags för spel på den stora Center Court för David Åhman och Jonatan Hellvig, första gången i årets EM. På andra sidan nätet stod Tjeckiens Trousil/Schweiner som har spelat sig fram till åttondelsfinalen efter en knapp 2-1 seger mot Norge tidigare idag. Svenska Beachvolley-fans känner igen namnet David Schweiner, en av silvermedaljörerna från Beachvolley-EM 2022, där han tillsammans med sin partner Ondrej Perusic förlorade finalen mot just Åhman/Hellvig. Perusic ersätts i årets EM-upplaga av 22-åriga Tadeas Trousil på grund av en skada.

Efter en jämn start i matchen var det två serveess i rad från Jonatan Hellvig som gav några poängs försprång för Sverige. Det förvaltades bra i fortsättningen, och men ett servemiss av Trousil avslutades första setet med 21-16 till svensk fördel.

I andra setet visade en tidig time-out från Trousil/Schweiner att mycket i deras spel inte fungerade. David och Jonatan i sin tur dominerade motståndet och spelade sitt spel på ett suveränt sätt. Resultatet var tydligt till slut, 21-15 i andra setet och därmed 2-0 vinst för Åhman/Hellvig.

- Vi står för en väldigt bra insats mot Tjeckien och håller deras stjärna David Schweiner utanför matchen. Vi visade riktigt bra servemottagning och anfall och gör en skaplig match även i block och försvar, kommenterar förbundskapten Rasmus Jonsson efter matchen.

I kvartsfinalen imorgon ställs Åhman/Hellvig mot världsåttorna Nils Ehlers och Clemens Wickler från Tyskland. De kommer in i matchen med tre 2-0 segrar på deras konto i pågående mästerskapet, sist i åttondelsfinalen mot Polens Rudol/Losiak.

Rasmus Jonsson om Sveriges chanser i kvartsfinalen:
– Ehlers/Wickler är ett av världens bästa lag just nu. Det kommer att bli tufft, men om vi kan få upp vårt spel och göra det svårt för den 210cm långe blockare Nils Ehlers har vi definitivt en chans mot dem.

Kvartsfinalen spelas imorgon lördag kl. 15:15 och sänds direkt på SVT och EuroVolley.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Foto: CEV

Åhman/Hellvigs EM-matcher 2023

  • 3 augusti - Åhman/Hellvig vs Seiser/Dressler (AUT) 2-1 (18-21, 21-14, 15-13) (gruppspelsmatch 1)
  • 3 augusti - Åhman/Hellvig vs Canet/Rotar (FRA) 2-0 (21-15, 21-17) (gruppspelsmatch 2)
  • 4 augusti - Åhman/Hellvig vs Trousil/Schweiner (CZE) 2-0 (21-16, 21-15) (åttondelsfinal)
  • 5 augusti - Åhman/Hellvig vs Ehlers/Wickler (GER) (kvartsfinal)

Fler nyheter

Publicerad: 2023-08-04

Senast uppdaterad: 2023-08-04

Visa fler nyheter

Sponsorer