Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beach Pro Tour: Åhman/Hellvig avslutar succéåret med världstourfinal

Ett år för historieböckerna närmar sig sitt slut för svenska beachvolleykometerna David Åhman, 21, och Jonatan Hellvig, 22. 6-9 december gör de säsongens sista tävling då det vankas världstourfinal i Doha, Qatar.

Foto: Volleyball World

Europamästare för andra gången, silvermedaljörer i allra första världsmästerskapet, krönta till kungar av sand i King of the Court, trippla vinnare på högsta världstournivån Elite16 och tvåor på både världs- och OS-rankingen. Bland annat.

Åhman/Hellvig och ledarstaben med Rasmus Jonsson och Anders Kristiansson är i den definitiva sluttampen av ett sällan skådat framgångsår på den internationella beachvolleyscenen. Inte konstigt att teamet åtnjutit hyllningar och kändisskap både utomlands och på hemmaplan.

Gångna månaden fick de alla motta nomineringar till Idrottsgalan 2024; David och Jonatan i kategorin Årets Lag, Jonsson/Kristiansson i kategorin Årets Ledare. På det följde sedan även en välförtjänt Jerringprisnominering OCH att Sveriges Olympiska Kommitté presenterade dem som OS-uttagna inför sommarspelen 2024 i Paris.

Den här veckan ställer våra "Swedish Jump Setters" in siktet på att avsluta sitt redan magiska tävlingsår på bästa sätt. Det dukas nämligen världstourfinal i Doha 6-9 december, dit en exklusiv skara lag kvalificerat sig för spel.

De åtta främsta lagen på världsrankingen kompletteras av två heta wild cards. Dessa delas upp i två femlagsgrupper där alla möter alla en gång. De tre bäst placerade lagen från varje grupp avancerar till slutspel, där gruppvinnarna går direkt till semifinal medan tvåorna och treorna i respektive grupp möts i kvartsfinaler.

Spelet dundrar igång under onsdagen. För Åhman/Hellvig ser spelschemat ut som följer (lagens världsranking inom parentes):

  • 6 dec | 14:00 vs Ehlers/Wickler, Tyskland (5)
  • 6 dec | 19:00 vs Carambula/Ranghieri, Italien (10)
  • 7 dec | 14:00 vs Mol/Sørum, Norge (1)
  • 8 dec | 15:00 vs George/Andre; Brasilien (6)

Vi kan alltså konstatera att det väntar grannfejd mellan de två lag som under det senaste året utgjort världens allra främsta; våra svenska "Jump Setters" och norska "Beachvolley Vikings"

Samtliga matcher livestreamas på Viaplay Länk till annan webbplats. och volleyballworld.tv Länk till annan webbplats.. På den officiella turneringssajten Länk till annan webbplats. finns livescore, spelscheman, nyheter och mycket mer.

Följ Svensk volleybolls kanaler på Facebook Länk till annan webbplats. och Instagram Länk till annan webbplats. för dagliga uppdateringar om händelseutvecklingen!

LÄNKAR

Officiell turneringssajt för Beach Pro Tour Finals Doha Länk till annan webbplats. (spelschema, resultat m.m)
Livestreaming på Viaplay Länk till annan webbplats. (abonnemang krävs)
Livestreaming på Volleybalworld.tv Länk till annan webbplats. (abonnemang krävs)
Så kvalar man in till OS i beachvolley 2024 (Volleyballworld.com) Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-12-05

Senast uppdaterad: 2023-12-06

Visa fler nyheter

Sponsorer