Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Beachvolley U18-EM: Axel Enlund och Axel Algulin redo i Georgien

I veckan avgörs U18-EM i beachvolley i Kachreti, Georgien. De svenska representanterna är Axel Enlund och Axel Algulin, som inleder turneringen torsdagen den 11 juli med första gruppspelsmatchen mot hemmanationen Georgien.

Axel Enlund och Axel Algulin med coach Markus Collin inför första EM-matchen. Foto: Jakob Algulin.

32 lag i både dam- och herrklasser kommer att slåss om medaljer på U18-EM i beachvolley, 10-14 juli i Georgien. Det svenska laget har kommit fram till Kachreti och gör sig redo för mästerskapet i över 30 graders värme.

Sverige ställer upp med 16-åriga Axel Enlund (Stöcke IF) och 17-åriga Axel Algulin (Team Valla), och coachas på plats av Markus Collin.

– Nu har vi kört två träningar här och det har funnits många fina guldkorn! Algulin och Enlund är två bra spelare och får vi fram mottaget kommer vi vara vassa i vår sideout. Vår gameplan är att ha en stabil sideout och minimera misstagen, och den vill vi verkligen hålla oss till, säger Markus Collin inför tävlingsstarten.

De svenska killarna hamnade i Pool C och inleder U18-EM under torsdagen mot hemmanation Georgien kl. 08:40 svensk tid. Därefter följer ytterligare två gruppspelsmatcher mot Slovakien och Moldavien imorgon fredag.

Markus Collin:
– Både Axel och Axel har varit med på träningsläger i sommar och spelat ihop sig nu inför tävlingen. Vi hoppas nu på att kunna prestera likt vi har gjort på träningarna.

Matcherna kommer att streamas på den georgiska volleybolls Facebook sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

LÄNKAR

Fler nyheter

Publicerad: 2024-07-10

Senast uppdaterad: 2024-07-11

Visa fler nyheter

Sponsorer