Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kalmar blir värdstad för tourfinalen 2023

Dags att drömma om sommar och sand mellan tårna! Swedish Beach Tour återvänder till Kalmar, den här gången för SBT-sommarens stora crescendo, tourfinalen, som arrangeras 26-27 augusti.

SBT återvänder till Kalmar för sjunde gången. I år för tourfinalen! Foto: Johannes Norlander.

Äntligen! Sommarens elittävlingar på Swedish Beach Tour (SBT) spikas för fullt och kommer framöver presenteras en i taget. Vi rivstartar med att avslöja Kalmar som sommarens allra sista tourstopp, där 2023 års tourfinal kommer avgöras under pompa och ståt.

Tourfinalen är tillsammans med SM säsongens stora mål – den största och viktigaste av alla tävlingar – för den svenska beachvolleyeliten. Den är exklusiv för landets allra främsta spelare; endast åtta lag per kön kommer få äran att kliva ner i Arena Långvikens finkorniga sand, vilket borgar för underhållning och idrottsdrama av högsta svenska kvalitet.

Utöver den enorma äran att vinna tourfinalen ligger mästartitlar, prispengar och mängder av rankingpoäng i potten. Arenaområdet ramas in av en smyckad centercourt med läktare och DJ som skapar feststämning. Alla sommarfirare bjuds in att vara en del av tillställningen, som har fri entré!

– Swedish Beach Tour är ett omtyckt evenemang som alltid lockar stor publik så att vi i år får den stora tourfinalen är fantastiskt. Vi kommer att få se beachvolley av allra högsta klass med den där härliga stämningen som det alltid blir nere på Långviken, säger Marcus Larsson, chef för enheten Evenemang och möten, Destination Kalmar.

”Älskar att komma hit!”

Första gången Kalmar stod värd för en SBT-tävling sommaren 2016 blev det braksuccé. Solen strålade över Långviken från början till slut och publiken flockades runt arenaområdet för att se bolltrollarna briljera i sanden.

Det framgångsrika samarbetet mellan Svenska Volleybollförbundet, arrangerande Kalmar VBK och Destination Kalmar har löpt på och fördjupats under årens lopp. Residensstaden är i dag ett givet stopp på tourschemat och årets SBT-tävling på Långviken blir den totalt sjunde i ordningen.

– Sedan premiäråret har Kalmar vuxit ut till en av våra främsta destinationer, med en stark arrangör i Kalmar VBK och med fantastiskt stöd från Destination Kalmar. Vi och våra spelare älskar att komma tillbaka hit och ser fram emot att lyfta evenemanget till nya höjder i år när arenan på Långviken står värd för tourfinalen – det största och käraste vi har i SBT, säger projektledare Anton Andersson, på Svenska Volleybollförbundet.

Arena Långviken i sin fulla prakt och med svenska beachvolleyeliten i sanden. Foto: Johannes Norlander.

Höjer ribban

Kalmar VBK är vid det här laget en mycket erfaren SBT-arrangör med bra organisation och härlig uppslutning bland medlemmarna. Föreningen växer med SBT och SBT växer med föreningen. Till årets upplaga höjs alltså ribban ytterligare när man för första gången tagit på sig värdskapet för tourfinalen, med allt vad det innebär. Ett uppdrag som både sporrar och utvecklar:

– Vi är otroligt stolta över att finalen kommer till Kalmar, det är fantastiskt för både oss i klubben och Kalmar som stad. Beachvolleyboll och speciellt SBT är en stor del av vår verksamhet. Att finalen kommer hit innebär att vi kan ta större kliv i vår utveckling som klubb. Vi kommer satsa rejält på finalen, det kommer säkerligen bli en oförglömlig kväll! säger Daniel Smith, ordförande i Kalmar Volleybollklubb.

Kommande veckor fylls elittourkalendern på med ytterligare destinationer. Håll utkik på swedishbeachtour.se och SBT:s kanaler på sociala medier!

Vintern har ännu inte helt släppt sitt grepp, men med dagens härliga nyhet kan vi börja drömma oss bort till varmare månader och en fullspäckad beachvolleysäsong för både bredd, elit och publik. Tävlingskalendern för 2023 börjar ta form på allvar och Svenska Volleybollförbundet tillsammans med arrangörer ser med glädje fram emot att presentera den i sin helhet. Håll utkik på swedishbeachtour.se och volleyboll.se efter fler soliga nyheter framöver.

Vi ses i sanden!

LÄNKAR
swedishbeachtour.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
destinationkalmar.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
kalmarvolley.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

KONTAKT
Marcus Larsson, chef Evenemang och möten, Destination Kalmar
Tel: 0480-45 34 05, e-post: marcus.larsson@kalmar.com

Daniel Smith, ordförande Kalmar volleybollklubb
Tel: 0725067548 Mail: ordforande@kalmarvolley.se

Anton Andersson, Projektledare, Svenska Volleybollförbundet
Tel: 0761 61 51 62, mejl: anton.andersson@volleyboll.se

OM SWEDISH BEACH TOUR (SBT)

SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och stora mängder rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-02-24

Senast uppdaterad: 2024-02-29

Visa fler nyheter

Sponsorer