Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seger i sommarpremiären i Ljungby för Sjölund/Andersson & Cavretti/Wallin

SBT 4* Ljungby är färdigspelad och elittourens första stopp är därmed avbockat! I herrarnas final ställdes skrällsuccén Elias Sjölund och Elmer Andersson mot Anton Andersson och Stefan Andreasson, där de förstnämnda kammade hem vinsten efter en jämn tresetare. Damfinalen var precis lika spännande, där förstarankade duon Sara Cavretti och Kaisa Wallin besegrade Victoria Sahlberg och Anna Rydenberg i en jämn batalj som slutade 2-1 i set.

Foto: Emil Larsson

- Det är jätteroligt. Vi hade som mål att vinna gruppen och sa inför helgen att det vore roligt att nå en semifinal. Sen nu så står vi här som segrare, det känns riktigt kul, speciellt eftersom att vi knappt har spelat tillsammans i ett år så vi hade inte alls räknat med detta, säger Elias och Elmer i en intervju med Swedish Beach Tour.

Ni kvalade in till turneringen som femterankat lag och står nu här som segrare, ta oss igenom turneringen

- Helt ärligt var uppladdningen inte riktigt optimal, vi har dragits med lite irriterande småskador bland annat. I gruppspelet kändes det dock bra, vi lyckades vinna vår grupp vilket såklart stärkte självförtroendet. Kvartsfinalen flöt på och helt plötsligt hade vi nått semifinal. Väl där kände vi att nu har vi nått vårt mål och spelade med känslan att vi inte hade något att förlora. Det som är vår styrka som beach-par är nog vårt mottagnings- och passningsspel, som vi kände att vi verkligen fick till nu under helgen i Ljungby, fortsätter Elias och Elmer.

Ni har inlett sommartouren med en vinst, vad väntar härnäst?

- Vi vill spela så många SBT:s vi bara kan i sommar och fortsätta utvecklas och få mer erfarenhet på den här nivån. Vi hoppas även såklart att vi kan fortsätta på vinnarspåret, avslutar Elias och Elmer.

Prispall damklassen

  1. Sara Cavretti (Beachbrothers Beachvolley club) / Kaisa Wallin (Göteborg Beachvolley Club)
  2. Victoria Sahlberg / Anna Rydenberg (Göteborg Beachvolley Club)
  3. Fanny Åhman (Stöcke IF) / Isabelle Reffel (Lidingö Sportklubb) & Emilia Saxne (Kronan Volleybollklubb) / Sanna Madestam (Hylte Halmstad Volleybolllklubb)

Prispall herrklassen

  1. Elias Sjölund (Stöcke IF) / Elmer Andersson (Habo Wolley)
  2. Anton Andersson (Svedala Volleybollklubb) / Stefan Andreasson (Göteborg Beachvolley Club)
  3. Linus Tholse (Nyköping Frisksportklubb) / Alexander Annerstedt (Göteborg Beachvolley Club) & Simon Bohman / Alexander Herrmann (Göteborg Beachvolley Club)

Övriga resultat SBT Ljungby Länk till annan webbplats.

Projektledare för SBT Ljungby, Anders Johansson, summerar helgen

- Allt har fungerat fantastiskt bra tycker jag. Alla funktionärer har gjort ett fantastiskt jobb som jag är mycket glad och stolt över, det märks att vi har fått in rutin för att arrangera mästerskap av den här kalibern. Tidsschemat har funkat bra och vi har lyckats vara förskonade från några incidenter. Alla spelare och publik verkar ha haft det finfint i solen och den härliga atmosfären. Så, kort sagt, det har gått som på räls men vi kommer ändå att utvärdera vårt arrangemang och fortsätta jobba på ständiga förbättringar, vi ser fram emot att touren kommer tillbaka hit till Ljungby!

Vi gratulerar medaljörerna och tackar arrangören Ljungby Volleybollklubb med funktionärer för en väl genomförd premiärtävling!

Om Swedish beach Tour (SBT)

SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och stora mängder rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren.

Tourpremiären i Ljungby var den första av totalt tio deltävlingar som kommer att spelas runtom i Sverige under sommaren, som avslutas med den prestigefyllda tourfinalen helgen 25-26 augusti i Kalmar. Nästa stopp är Umeå 17-18 juni och sommarens första 5-star turnering Länk till annan webbplats. och uppladdningen är redan i full gång, vi ses där!

LÄNKAR

Officiell turneringsida SBT Ljungby Länk till annan webbplats.

Spelschema och resultat SBT Ljungby Länk till annan webbplats.

Livestreaming SBT 2023 – All info du behöver! Länk till annan webbplats.

SBT – Alla tio deltävlingar! Länk till annan webbplats.

Nästa tourstopp - SBT Umeå 17-18 juni! Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2023-06-05

Senast uppdaterad: 2024-02-29

Visa fler nyheter

Sponsorer