Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska beacheliten inleder sommaren i Sollentuna

Swedish Beach Tour-sommaren 2024 invigs med en deltävling på nybyggda Rösjö Beach Arena i Sollentuna helgen 1-2 juni. Swedishbeachtour.se levererar allt du behöver veta inför tävlingsstarten.

Jakob Molin laddar för SBT-tävling på hemmaplan. Foto: Robert Boman

Arrangerande Sollentuna VK:s Jakob Molin är ett starkt hemmahopp som bildar lag tillsammans med Stöcketalangen Elias Sjölund, student vid Riksidrottsgymnasiet i Falköping.

Molin inför tävlingen:
Att kliva upp högst upp på pallen på hemmaplan och på vår nya beacharena på söndag skulle betyda otroligt mycket för mig. Det skulle vara en fantastisk känsla att få vinna inför vänner, familj och alla supportrar här i Sollentuna. Det skulle också vara ett bevis på att jag kommit tillbaka på riktigt. För att nå dit krävs det att vi har lite tur och att vi spelar bra tillsammans. Vi behöver även hitta vårt spel och lära oss av varje match vi spelar. Dessutom måste vi hålla fokus och vara beredda att anpassa oss till olika situationer under tävlingen.

OM TÄVLINGEN

Nivå: 4-stjärnig elittävling
Spelplats:
Rösjö Beach Arena, Sollentuna
Antal lag per klass: 16
Speldagar: 2, 1-2 juni
Prispengar: 10.000kr

Sollentuna Volleybollklubb och Svenska Volleybollförbundet önskar spelare och besökare varmt välkomna till premiären av Swedish Beach Tour på nybyggda Rösjö Beach Arena. Ta del av den härliga beachkulturen och atmosfären och se den svenska beacheliten inleda sommarens elittour. Fritt inträde!

Under lördagen inleds turneringen med gruppspel vilket mynnar ut i åttondelsfinaler. På söndag väntar sedan slutspel för hela slanten, med kvartsfinaler, semifinaler och avslutningsvis medaljmatcher med start 15:30 för damer och 16:30 för herrar.

Mer info om tävlingen hittar du här!

LÄNKAR

Streaming via VolleyTV.se Länk till annan webbplats.
Spelschema/resultat
Startfält - lag för lag
Mer info SBT Sollentuna
Följ SBT på Facebook - @swedishbeachtour / #SwedishBeachTour Länk till annan webbplats.
Följ SBT på Instagram - @swedishbeachtour / #SwedishBeachTour Länk till annan webbplats.
Sommarens nio elittourtävlingar

STREAMING

Streama alla matcher på VolleyTV.se! Du som redan är VolleyTV-kund kan luta dig tillbaka och njuta av högklassig beachvolley - SBT ingår i ordinarie paket. Du som ännu inte är kund kan enkelt bli det. Klicka in på VolleyTV.se Länk till annan webbplats.!

OM SWEDISH BEACH TOUR

SBT:s elittour reser varje år land och rike runt till underbara svenska sommarstäder. Där gör Sveriges främsta lag gör upp om ära, prispengar och stora mängder rankingpoäng på en inramad centercourt som blir en mötesplats där livesporten, musiken, besökarna, sponsorerna och sidoevents tillsammans skapar en attraktiv helhetsupplevelse.

SBT utgör grunden i Svenska Volleybollförbundets tävlingssystem för beachvolley, som rymmer tävlingar för alltifrån nybörjare och glada amatörer, hela vägen upp till spelare som satsar mot svensk elit och internationell karriär. SBT består av totalt fem tävlingsnivåer och liknar i mångt och mycket ett seriesystem med en tydlig utvecklingsstege för både spelare och arrangörer. De olika tävlingsnivåerna särskiljs med stjärnor från 1-5, där antalet stjärnor markerar nivån på tävlingen; ju fler stjärnor, desto högre nivå. 4- och 5-stjärniga tävlingar ingår i elittouren.

Fler nyheter

Publicerad: 2024-05-30

Senast uppdaterad: 2024-05-30

Visa fler nyheter

Sponsorer