Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Maria förstärker kansliet

Svensk volleyboll kan i dag presentera ett nytillskott. Maria Wallén förstärker förbundskansliet i Stockholm.

- Det är nästan lite overkligt - en dröm! Jag har engagerat mig på många olika sätt i och för volleybollen. Både som spelare, ledare, tränare, arrangemangsansvarig och styrelseledamot. Att nu få möjlighet att jobba med min stora passion känns jättekul. Jag hoppas och tror att jag kan bidra till Svensk volleybolls utveckling med mina många olika perspektiv och erfarenheter, säger Maria Wallén.

Maria är ett välkänt ansikte i volleyboll-Sverige, både som spelare och föreningsmänniska. I ungdomsåren hoppade hon på volleybolltåget i Sollentuna VK där kärleken till sporten växte sig stark. Resan fortsatte hela vägen till föreningens seniorlag, som hon var med och förde upp i Elitserien. Äventyret gick vidare i Katrineholms VK, med vilka hon spelade hem SM-guld såväl 2010 som 2013.

När spelarkarriären tog slut var det aldrig någon tvekan om att fortsätta bidra till idrotten - både i yrkeslivet och på fritiden. Senast kommer hon från jobbet som verksamhetsutvecklare och idrottskonsulent på Katrineholms idrottsallians - en tjänst hon kombinerat med att engagera sig som ledare i Katrineholms AIK:s volleybollsektion.

När hon nu fortsätter sin gärning gör hon det bokstavligt talat i volleybollens tjänst. Närmare bestämt som föreningsutvecklare och tävlingsledare på Svenska Volleybollförbundet.
- Det känns bra och kul att Maria blir en del av teamet på kansliet. Med sin breda erfarenhet, administrativa kompetens och brinnande volleybollhjärta kommer hon betyda mycket för både kollegor och rörelsen, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Hon tillträder tjänsten i dag, måndag.
Välkommen, Maria!

Fler nyheter

Publicerad: 2018-11-05

Senast uppdaterad: 2018-11-05

Visa fler nyheter

Sponsorer