Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Johanna stärker upp kansliet

Svenska Volleybollförbundet inleder det nya året med ett nyförvärv i form av Johanna Alba som kliver in som kommunikatör istället för föräldralediga Herman Sewelén. Johanna kommer senast från Svenska Spel och rollen som vinnarkommunikatör.

- Det känns superroligt med en ny utmaning och jag ser fram emot att återigen få arbeta inom sportens värld, säger Alba som bland annat arbetat med ishockey tidigare.

På Svenska Spel arbetade Alba som spelbolagets talesperson och vinnarkommunikatör vid Triss- och miljonvinster, något som nu byts till baggerslag och spikes
- Jag är ny i volleybollsvängen men har ett stort idrottshjärta sen barnsben och ser verkligen fram emot att få ta del av det engagemang och passion som finns inom idrottens värld från gräsrotsvnivå ända upp till eliten, säger Alba.

Sportintresset fick Johanna med modersmjölken.
-
Jag är uppvuxen på Ekerö utanför Stockholm i en hockeytokigfamilj. Bara för att nämna något så har vi alltid döpt familjens hundar efter hockeyord så vi har haft Teka och Passa och nu har mina föräldrar Wachtelvalpen Lira. Jag får väl döpa mina kommande hundar till Spike eller Libero. Förslag mottages gärna.

Utöver Svenska Spel har Johanna drivit eget företag och agerat bland annat skribent inom hockeybranschen. Dessutom har hon studerat i USA och arbetat som marknadskoordinator i Kanada. Under sina universitetsstudier i Sundsvall praktiserade hon även på MODO Hockey.

Volleybollförbundets nationella förbundschef Martin Kihlström välkomnar nyförvärvet.
- Förutom att Johanna har erfarenhet av att arbeta såväl strategiskt och operativt i en roll som engagerar och berör så har hon även ett gediget idrottsintresse så det här känns helt rätt, säger Kihlström.

Johanna Alba börjar sin nya tjänst i januari och Herman Sewelén beräknas vara tillbaka under hösten.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-01-18

Senast uppdaterad: 2019-01-18

Visa fler nyheter

Sponsorer