Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Björn Berg laddar med isbad inför Snowvolley-SM

På lördag är det dags för det första svenska mästerskapet i snowvolley och i deltagarlistan hittar vi bland annat tvåfaldiga olympiern Björn Berg. Nu berättar han mer om lagets superknep inför Snowvolley-SM.

Beachvolleymästaren byter alltså sand mot snö och för volleyboll.se berättar han om varför snowvolley egentligen passar honom bättre samt om superknepet inför helgens mästerskap.

Du har ju gjort dig ett namn inom beachvolley och nu ska du byta sand mot snö. Hur resonerar du kring den omställningen?
- Som norrlänning är jag uppvuxen med långa kalla snörika vintrar. Min beachvolleykarriär tog mig världen över till värmen och sydligare breddgrader men nu är jag tillbaka till mitt ursprungliga element så omställningen är inte så dramatisk egentligen.

Tvåfaldig olympier och nu premiärdeltagare i Snowvolley-SM som alltså spelas för första gången. Vad var det som lockade dig till att ställa upp i det första svenska mästerskapet?
- Mina träningskompisar Philip Franzon och Jocke Svedberg frågade om jag ville vara med och det lät kul. Dessutom är jag nog en vintermänniska ändå.

Hur gick det till när ni satte ihop laget och vad tror du om era chanser?
- Alla tre i laget kan spela på alla positioner. Vi känner varandra bra och har kul ihop då vi tränar beachvolley tre gånger i veckan tillsammans.

Hur har ni laddat inför Snowvolley-SM?
- Tyvärr har det varit skare på snön här som omöjliggjort utomhusträning. Beachvolley på IKSU Sportcenter i sedvanlig ordning har det blivit.

Och slutligen, blir det ett isbad under SM?
- Jag tvingar mina lagkamrater till isbad. Själv gör jag det varje dag sedan tre månader tillbaka. Effekten kommer ni få se på SM.

Här hittar ni samtliga lag, spelschema och mer info inför lördagens historiska mästerskap. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

*På Svensk Volleybolls Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Faceboo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.k kan ni se hur Björn Berg, tillsammans med lagkamraterna Philip Franzon och Jocke Svedberg, laddar inför lördagens Snowvolley-SM. Ledtråd: det är kallt…

Fler nyheter

Publicerad: 2019-03-07

Senast uppdaterad: 2019-03-07

Visa fler nyheter

Sponsorer