Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Talar Kirkor och taktiken inför Snowvolley-SM

Imorgon spelas det första svenska mästerskapet i snowvolley. Någon som har erfarenhet av snowvolley sen tidigare är Talar Kirkor. För volleyboll.se berättar hon om fördelarna från de tidigare erfarenheterna och den största utmaningen med snowvolley.

Under lördagen spelas ett historiskt mästerskap då Östersund står som värd för det allra första svenska mästerskapet i snowvolley någonsin.

Tillsammans med Josefine Tivefälth ställde Talar Kirkor upp, som första svenskar någonsin, i en Europatourtävling i snowvolley under 2018. I lördagens startfält av det första svenska mästerskapet någonsin är hon den enda deltagaren med faktiskt tävlingserfarenhet från snowvolley.

Snowvolley-SM i Östersund blir det första svenska mästerskapet i snowvolley någonsin men du har faktiskt erfarenhet av att tävla i snowvolley sen tidigare. Berätta mer!
- Jag var tillsammans med Josefine Tivefälth och spelade på Europatouren i Italien förra året. Första gången någonsin ett svenskt lag satte sin fot i snö. Det var spännande och väldigt roligt och vi var som Bambi på is. Men vi lyckades vinna matcher och vi slutade som 7:or.

Och vad är då den största utmaningen i snowvolley?
- Den största utmaningen i snowvolleyboll är att har du valt att springa åt ett håll för du bedömt fel är det svårt att justera om snabbt. Att vara tre personer har jag aldrig spelat innan för denna regel kom i år så jag ser det som en utmaning.

Vad fick dig att vilja ställa upp i SM i Östersund och hur bestämde ni lag?
- Eftersom jag tycker det är så kul att spela snowvolleyboll och fick mersmak sen sist så var det självklart. Jag ska spela med Nina och Elisa och det är två personer jag gillar starkt och tror på vår trio starkt.

Har ni spanat in motståndet, vad säger ni till exempel om tvillingarna Thurin som teamat upp med Hanna Hellvig?
- Lagen som ställt upp är bra trion, ska bli kul att möta dem och vi har mötts innan fast i sand. Nu ska vi stå på varsin sida nätet fast på snö. Som jag alltid säger bollen är rund allt kan hända.

Vilka fördelar har ert lag med rutin från snowvolley sen tidigare jämfört med lagen som nu tävlar för första gången?
- Tror vi har fördel eftersom jag spelat en gång tidigare och vet känslan, men ändå inte eftersom man ska vara tre spelare nu. En fördel till är att jag vet vilken outfit som passade bäst att spela i eftersom jag spelat några matcher tidigare haha! Man får ofta många frågor om klädsel.

Och slutligen, vad har du för förväntningar inför mästerskapet?
- Mina förväntningar är att ha sjukt skoj, spela så bra vi bara kan och vinna såklart.

Snowvolley-SM spelas under lördagen den 9 mars i Vinterparken, på Storsjöisen i Östersund. Spelschema och övriga deltagande lag hittar ni här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ Svensk Volleyboll på 

Instagram Länk till annan webbplats. och Facebook Länk till annan webbplats. där vi uppdaterar med massa bakom kulisserna-material under Snowvolley

Mer information om snowvolley finns här. Länk till annan webbplats.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2019-03-08

Senast uppdaterad: 2019-03-08

Visa fler nyheter

Sponsorer