Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dags att nominera kandidater till förbundsstyrelsen

Lördag den 11 maj håller det svenska volleybollförbundet årsmöte i Jönköping. Svensk Volleyboll erbjuder en öppen nomineringsprocess med kandidater till förbundsstyrelsen och nu är det hög tid att nominera kandidater.

Årsmötet är Svensk Volleybolls högst beslutande organ och alla medlemsföreningar har möjlighet att närvara.

Förbundsstyrelsen är utöver årsmötet Svensk Volleybolls högst beslutande organ. Förbundsstyrelsen arbetar tätt med kansliet i Stockholm och personalen på RTC i Falköping och fattar de strategiska besluten för svensk volleyboll.

I svenska volleybollförbundets styrelse sitter en ordförande och åtta ledamöter. Ordförande väljs varje år medan ledamöterna väljs på tvååriga mandat där fyra mandat löper ut varje år. Svensk Volleybolls styrelse består i dagsläget av följande laguppställning

Lennart Neovius (Ordförande, mandattid utgår. Ställer upp för omval)
Lena Those (ledamot, mandattid utgår. Ställer upp för omval)
Ola Kvist (ledamot, mandattid utgår. Ställer upp för omval)
Patrik Persson (ledamot, mandattid utgår. Ställer ej upp för omval)
Inger Frestadius (ledamot, mandattid utgår. Ställer ej upp för omval)
Jan Wahlén (ledamot, ett år kvar)
Madeleine Eriksson (ledamot, ett år kvar)
Camilla Park (ledamot, ett år kvar)
John Hultgren (ledamot, ett år kvar)

I och med att det ska väljas in nya krafter i styrelsen efterfrågar nu valberedningen hjälp från medlemsföreningarna i processen. Fram till den 25 mars har alla föreningar möjlighet att nominera kandidater. Det enda kravet valberedningen ställer är att man ska ha pratat med kandidaten i fråga. Kandidaten behöver inte ha tackat ja till nomineringen, utan det räcker att vederbörande visat intresse. Valberedningen kommer efter deadline för nominering kontakta alla inkomna kandidater och tre veckor före årsmötet kommer ett förslag på ordförande och fyra nya ledamöter att skickas ut till medlemsföreningarna.

Det finns alltid möjlighet för mötets deltagare att nominera kandidater på sittande möte, och det är årsmötet som fattar beslut om vilka ledamöter som tillsätts. Under årsmötet kommer även ordförande och ledamöter i juridiska nämnden, tävlingsnämnden och valberedningen att väljas. Valberedningen sköter processen med nomineringar till juridiska nämnden och tävlingsnämnden i huvudsak internt, men intresseanmälan kan alltid lämnas till valberedningen@volleyboll.se

Från valberedningen har Arnold Bengtsson aviserat att han ej ställer upp för omval. Även Annelie Friborgs och Henrik Blomgrens mandat går ut, men dessa båda ställer upp för omval. Samtliga nomineringar till valberedningen ska göras av mötesdeltagarna på sittande möte, valberedningen nominerar alltså inte sig själva.

Kandidater nomineras på följande formulär:
https://goo.gl/forms/OzpM1SyDjrBhZYUu2 Länk till annan webbplats.

Kontaktuppgifter till befintliga styrelseledamöter och valbredningen finns här:
http://www.volleyboll.se/Omoss/fortroendevalda/ Länk till annan webbplats.

Arvid Haag,
För valberedningen.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-03-14

Senast uppdaterad: 2019-03-14

Visa fler nyheter

Sponsorer