Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Första världstouren i snowvolley och ett historiskt svenskt lag

Igår gick kvalet till den första världstourtävlingen i snowvolley och efter två raka vinster har team Kirkor/Grawender/Niderhauser kvalat in till main draw som första svenska lag.

När det första svenska mästerskapet i snowvolley spelades i Östersund tidigare i mars så vann Talar Kirkor, Nina Grawender och Elisa Niderhaus ett historiskt SM-silver. Innan dess hade Talar Kirkor, då med Josefine Tivefälth, som första svenska lag spelat i en Europatourtävling i snowvolley. Nu skrivs ny snowvolleyhistoria när trion deltar i den första världstourtävlingen i snowvolley någonsin.

Turneringen spelas från Wagrain i Österrike och inleddes med kvalspel under torsdagen. Ett kvalspel som slutade med två raka vinster för det svenska laget. Elisa Niderhaus berättar mer;

- Vi startade dagen med en 2-0 vinst mot det unga lovande rumänska laget. Spelet kändes stabilt och vi hittade varandra direkt. Vi bar med oss vår goa teamkänsla in i nästa kvalmatch där vi började med att vinna första set stabilt. Litauen lyckades sen vinna set två. Och ledde även hela tredje set men vi tappade aldrig teamkänslan och hittade sedan tillbaka till vårt spel och vann sista set med 15-12.

Vinsterna i kvalet har gett det svenska snowvolleylaget självförtroende inför fortsättningen.

- Våra förväntningar är att fortsätta hålla i vår goa teamkänslan och utvecklas tillsammans. Vi kompletterar varandra väldigt bra och växer med varje match därför hoppas vi på en vinst i denna turneringen! Det känns otroligt bra, fortsatte Niderhaus.

Snowvolley-SM gav mersmak för trion från Göteborg och det låter som att världstourtävlingen endast gjort detsamma.

- Turneringen är väldigt proffsigt arrangerad och mäktig på alla sätt. Alla är otroligt välkomnande. Häftigt att få uppleva eventet och spela på samma bana som flera världsstjärnor. Att få vara med att skriva historia är en ära bara det, avslutade Niderhaus.

Under torsdagen väntar gruppspel för det svenska laget och motståndet står Tjeckien och Sydafrika för. Gruppettan går direkt till kvartsfinal medan tvåan och trean gör upp sinsemellan. Därmed blir det fortsatt spel även under lördagen för Göteborgstrion.

Här streamas matchen som börjar 11:30. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Den officiella turneringssajten med spelschema med mera.
Länk till annan webbplats.
Mer info om snowvolley finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-03-29

Senast uppdaterad: 2019-03-29

Visa fler nyheter

Sponsorer