Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Per-Erik Dalqvist är tillbaka som RIG-instruktör

Kathryn Chen presenterades igår som ny RIG-instruktör och idag kan vi berätta att hon får sällskap av en tidigare RIG-instruktör till hösten. Per-Erik Dalqvist återvänder nämligen till rollen som RIG-instruktör efter flertalet tränaruppdrag.

2013 lämnade Per-Erik Dalqvist rollen som RIG-instruktör för att följa med Anders Kristiansson till Japan och rollen som assisterande tränare för Toyoda Gosei. Därefter blev det en säsong i Tyskland innan han flyttade hem till Sverige och tog över ansvaret för Hylte/Halmstad. Där blev det två säsonger som innehöll ett SM-guld och ett SM-silver. Dessutom är han förbundskapten för herrlandslaget sedan ifjol. Nu står det alltså klart att förbundskaptenen tillika guldtränaren återvänder till Riksidrottsgymnasiet i Falköping.

- RIG förstärks med otrolig erfarenhet och kunnande nu när Per-Erik återvänder så det känns fantastiskt kul. Visionen är att ha förbundskaptenerna arbeta på RIG för att ha en direkt koppling till landslagsverksamheten så det här är ett viktigt steg i rätt riktning, säger Ismo Peltoarvo, internationell förbundschef och RIG-ansvarig.

Dalqvist ersätter Oskar Vikterlöf och kommer att vara på plats när eleverna återvänder efter sommarlovet.

- Med Kathryn och Per-Erik på plats kommer vi fortsätta driva utvecklingen framåt för svensk volleybolls framtid, avslutade Peltoarvo.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-06-20

Senast uppdaterad: 2019-06-20

Visa fler nyheter

Sponsorer