Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ismo Peltoarvo slutar

Ismo Peltoarvo har valt att avsluta sin tjänst hos Svenska volleybollförbundet. Ansvaret för skolverksamheten (RIG) kommer från och med idag att ledas av Jeanette Jonsson som tidigare haft just den rollen.

-De nya eleverna kommer till skolan i augusti och vi är mitt i förberedelserna inför skolstarten och höstterminen, säger Jeanette Jonsson i en kommentar.

Svenska volleybollförbundet har haft en uppdelning där landslagsverksamheten och skolverksamheten letts från Riksträningscentrum (RTC) i Falköping och övrig verksamhet från förbundskansliet i Stockholm och med var sin chef.

-Vi känner oss trygga i nuläget med att verksamheten och satsningarna kommer att fortsätta utan avbrott, säger Lennart Neovius, ordförande Svenska volleybollförbundet. En rekryteringsgrupp ur styrelsen är tillsatt, fortsätter Neovius.

Ismo Peltoarvo kommer att vara kvar tom 15 september och kommer att leda landslagsverksamheten fram tills dess.

-Det var inget lätt beslut att fatta men jag känner att jag vill komma närmare Falkenberg för att få mer tid med familjen, säger Peltoarvo i en kommentar. Det har varit otroligt spännande, roliga och intensiva år och landslagen har tagit stora kliv, fortsätter Peltoarvo. 

Den nationella verksamheten och förbundskansliet i Stockholm leds av Martin Kihlström.

-Svensk volleyboll växer och utvecklas med allt från motion till elit, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef.

- Det känns så klart mycket tråkigt att inte få ha kvar Ismo, som med hjärta, integritet och stort kunnande drivit på landslagens utveckling till där de är idag, fortsätter Kihlström.

-Vi är mitt i en spännande satsning när det gäller landslagen med OS-satsningar båden inom volleyboll och beachvolley och det arbetet fortsätter, avslutar Kihlström.

Styrelsens rekryteringsgrupp har påbörjat rekryteringsarbetet för landslagsverksamheten och RTC.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-07-01

Senast uppdaterad: 2019-07-01

Visa fler nyheter

Sponsorer