Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sommar + snowvolley = sant

Mitt i sommaren kommer här en svalkande nyhet. Om två veckor åker ett gäng svenska spelare till årets avslutande Word Tour tävling i snowvolley den 1-4 August i Bariloche, Argentina.

Victor Nielsen, Emil Serreau, Daniel Gruvaeus och Linus Ekstrand. Det är spelarna som kommer att representera Sverige i årets avslutande världstourtävling i snowvolley. Tävlingen spelas i Argentina i början på augusti så det svenska gänget byter den svenska högsommaren mot glaciärerna i Argentina för att spela snowvolley i kylan. Vi pratade med två spelare ur den svenska kvartetten, som samtliga har erfarenhet från både beach och volleyboll, om hur de laddar upp i värmen för att spela på snö.

Hur känns det att åka till Argentina mitt i sommaren för att spela snowvolley?
- Det känns jättehäftigt att åka till Argentina ock kul att få prova ett sport som är så ny! Jag bor i Frankrike och här har det precis varit värmebölja så det blir skönt att komma till kyla, sa Emil Serreau med ett skratt.

Victor Nielsen instämde;
- Känns spännande att testa på en ny variant av volleyboll och att spela på snön mitt i sommaren kommer säkert vara lite speciellt.

Ni har ju samtliga meriter från både beach och volleyboll och ska nu även göra bytet till snowvolley. Förutom den lilla detaljen att det spelas på snö så ska ni ju nu ställa om till tre spelare på plan. Vad blir den största omställningen tror ni och hur laddar ni för världstourtävlingen?

- Jag tror den största omställningen blir kylan, även fast de kan vara kallt att spela beach i Sverige så är det skillnad mot att spela på snö. Laddningen består väl av sommarträning och en del beachvolley, svårt att träna på snö här hemma just nu haha, sa Nielsen.

Emil Serreau har erfarenhet av liknande spelform, utöver underlaget det vill säga.

- I Frankrike är det väldigt populärt med att spela turneringar med tre spelare på gräs eller beach så jag har gjort en hel så det känns bra fast snö på underlag blir en ny utmaning, förklarade han.

Har ni någon koll det väntande motståndet i Argentina?
- Jag har tittat på de två finaler i de två senaste finalerna och tror att vi har en bra chans att ha kul där borta, svarade Serreau.

Vad är målsättningen med tävlingen och vad ser ni mest fram emot?

- Målsättningen måste ju vara att göra det så bra vi kan! Svårt att säga hur bra eller dåligt vi borde prestera men som alltid går man för vinst i varje match! Hela upplevelsen kommer bli häftig och det ska bli intressant att se hur vi står i en helt ny variant av den sport vi alla tycker så mycket om, svarade Nielsen och fick medhåll av Serreau;

- Att gå så långt som möjligt och ha en härlig upplevelse med Victor, Linus och Daniel. Allt! Resan, sporten och att representera Sverige i snowvolley för första gången för vår del.

Världstourtävlingen i Argentina avslutar världstour-året 2019 för snowvolley. Ett år som inleddes med att Sverige höll det första nationella mästerskapet i snowvolley. Östersund stod som värd när svenska lag gjorde upp om de allra första SM-medaljerna i snowvolley. Länk till annan webbplats. Svensk volleybolls ordförande Lennart Neovius har under året även blivit invald FIVB Snow Volleyball Commission. Länk till annan webbplats. Nu åker alltså ett svenskt lag och representerar Sverige i den avslutande World Tour-tävlingen i Argentina 1-4 augusti.

Mer info om snowvolley. Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-07-11

Senast uppdaterad: 2019-07-11

Visa fler nyheter

Sponsorer