Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Volleybollen växer - det måste också domarkåren göra

Volleybollen växer i Sverige, med det följer också behovet av att antalet utbildade domare ökar, både på kort och lång sikt.

Det är roligt att döma! Genom domargärningen finns det möjlighet att hjälpa sin förening såväl som att göra karriär. Just nu har vi exempelvis svensk representation vid pågående Volleyboll-EM, där Stefan Bernström dömer toppmatcher inför tusentals åskådare på läktarna.

Under hösten och vintern görs en insats med fler utbildningstillfällen i form av Distriktsdomarkurser. I samband med 2020 års upplaga av Grand Prix, som arrangeras i Uppsala 18-19 januari, kommer det finnas möjlighet till fortbildning. Kommande vår blir det fler kurser, bland annat en Förbundsdomarkurs i samband med maj månads Junior-SM i Södertälje. Vid samma tillfälle bjuds våra rättskipare in till "Mötesplatsen: Domare". Mötesplatsen har etablerat sig som ett årligen återkommande evenemang där domarna umgås, dömer och utvärderar varandra. Genom insatser som dessa är förhoppningen att fler personer ska tända till och vilja satsa på den för idrotten mycket viktiga domarrollen.

Utvecklingen går mot att det blir fler sammandragsserier i Division 2, vilket innebär att föreningarna kan göra en stor insats genom att ha utbildade domare som dömer matcherna.

Under hösten har vi följande kurser färdiga att anmäla sig till:
Distriktsdomarkurs i Umeå (28-29/09) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Distriktsdomarkurs i Stockholm 6/10 samt 13/10 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Planerat är även:
- Distriktsdomarkurs i Göteborg 26-27/10
- Distriktsdomarkurs i Älmhult 9-10/11

I Stockholm finns även en domar-kickoff planerad den 2 oktober. Målgrupp på denna är, förutom domare, även spelare och ledare som vill vara först med det senaste.

Anmäl eller håll koll via utbildningskalendern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Är din förening intresserad av att utbilda eller att arrangera domarutbildningar? Hör då av dig till tl@volleyboll.se. Tips på kurser som kan köras internt i föreningen:
- Klubbdomarkurs
- Regelkurs
- eScorekurs

Det går även bra att höra av sig vid intresse av att arrangera Distriktsdomarkurser. Notera att ansvaret för domarutbildning har flyttats från Riksträningscentrum (RTC) i Falköping till kansliet i Stockholm.


Stefan Bernström agerar domare vid pågående Volleyboll-EM. Foto: CEV.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-09-19

Senast uppdaterad: 2019-09-19

Visa fler nyheter

Sponsorer