Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sök medel innan Idrottslyftet försvinner

Idrottslyftet försvinner från och med den 1 januari 2020. Svenska Volleybollförbundets medlemsföreningar uppmanas att söka kvarvarande Idrottslyftsmedel och inkomma med ansökningar senast den 15 december 2019.

Det var i maj vid 2019 års Riksidrottsmöte i Jönköping som stämman beslutade att Idrottslyftet som stödform tas bort och görs om, något volleyboll.se rapporterat om tidigare.

Viktigt att veta är att det fortsatt kommer finnas stöd för idrottsföreningar att söka i liknande omfattning som tidigare, men kriterierna och ansökningsprocessen kommer förändras. Den nya stödformen presenteras i slutet av december.

Medel kvar att söka

Det finns fortfarande Idrottslyftsmedel kvar att söka för medlemsföreningarna inom ramen för den pott som Svenska Volleybollförbundet tilldelats under 2019.

Vänligen notera att ansökan måste vara inskickad senast söndagen den 15 december.

Registreringskoder till Utbildningsportalen, Svensk volleybolls digitala övnings- och kunskapsbank för spelare och ledare, är ett perfekt exempel på vad som kan finansieras med Idrottslyftsmedel.

Det webbaserade träningsverktyget är sprängfyllt med övningar, träningspass och mycket mer. Portalen är en lättillgänglig, digital övnings- och kunskapsbank för planering, analys och kommunikation inom idrott och träning. Tjänsten består av fyra produktwebbar (kidsvolley, fyrmanna, volleyboll och beachvolley) och är till för alla som är nyfikna på att lära sig mer om volleyboll och beachvolley. Det bästa av allt? Verktyget finns tillgängligt via både mobil och surfplatta och är därför enkelt att använda som redskap inför och under träningar. Läs mer om Utbildningsportalen här Länk till annan webbplats.!

Föreningar som vill låta sina spelare och tränare sätta tänderna i materialet köper registreringskoder hos Sisu Idrottsböcker Länk till annan webbplats. och kan sedan få inköpet finansierat genom att ansöka om Idrottslyftsmedel. Kvitton för inköpt material ska bifogas i ansökan.

Så ansöker förening om Idrottslyftsmedel

För att ansökan om idrottslyftmedel ska behandlas ska följande krav vara uppfyllda:
- Föreningen är medlem i Svenska Volleybollförbundet.
- Föreningen har ansökt om LOK-stöd, kommunalt och statligt.
- Föreningen licensierar samtliga spelare i föreningen.
- Föreningen har rapporterat sina tidigare idrottslyftprojekt på ett godkänt sätt och inom föreskriven tid.
- Samtliga ansökningar görs via föreningens idrottonline-hemsida.

Kontakta jeanette.jonsson@volleyboll.se vid frågor.

LÄNKAR
Utforska Utbildningsportalen
Länk till annan webbplats.
Läs mer om Utbildningsportalen
Länk till annan webbplats.
Sökbara idrottslyftsprojekt 2019
Länk till annan webbplats.
Köp registreringskoder (Sisu Idrottsböcker)
Länk till annan webbplats.
Så gör du en ansökan i ansökningsmodulen
Länk till annan webbplats.
Om Idrottslyftet (Riksidrottsförbundet)

Fler nyheter

Publicerad: 2019-11-21

Senast uppdaterad: 2019-11-21

Visa fler nyheter

Sponsorer