Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

OS i Tokyo flyttas till 2021

Förra veckan meddelade Europeiska Volleybollförbundet (CEV) att beachvolleyns OS-kval, Continental Cup, skjuts upp tills vidare. Nu meddelar Internationella Olympiska Kommittén (IOK) att 2020 års sommar-OS i Japan flyttas till 2021.

Sveriges beachvolleylandslag skulle ha spelat Continental Cups andra fas av totalt tre i mitten av maj. Damernas tävling var planerad att avgöras i Baden Österrike 14-17 maj. Herrarnas tävling låg schemalagd att spelas i Madrid, Spanien, 15-17 maj. Med anledning av coronautbrottet i Europa beslutade CEV att skjuta upp tävlingen på obestämd tid.

Nu står också klart att olympiska spelen i Tokyo, som skulle anordnas 24 juli – 9 augusti, flyttas fram till sommaren 2021 Länk till annan webbplats.. Vad det innebär för beachvolleylandslagens OS-kvalande är i skrivande stund oklart. Svenska Volleybollförbundet står i kontakt med CEV och inväntar besked.

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) välkomnar beskedet om OS-flytten.
- Ett bra beslut och ett klokt beslut. IOK har haft en arbetsgrupp tillsammans med världshälsoorganisationen WHO sedan början av februari månad så vi vet att det här är ett beslut som är väl underbyggt med hjälp av experter och flera parter, säger SOK:s ordförande Mats Årjes.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-03-24

Senast uppdaterad: 2020-03-24

Visa fler nyheter

Sponsorer