Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Dags att söka elitidrottsstipendiet 2020/21

Varje år delar Riksidrottsförbundet och Svenska Spel ut Elitidrottsstipendium till svenska idrottare som kombinerar idrott på elitnivå tillsammans med eftergymnasiala studier. Ansökan för 2020/21 är öppen till den 2 maj!

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium har delats ut sedan 1980 och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet. Stipendiet är på 50 000 kronor per stipendiat och delas ut en gång per termin (25 000 kronor per termin) till 75 aktiva. Ansökan är öppen till och med den 2 maj 2020. Nytt för i år är att inkomsttaket är borttaget.

Målet med Elitidrottsstipendiet är att kunna skapa goda förutsättningar för utövarna så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt, samtidigt som förutsättningarna för att elitidrottsaktiva på landslagsnivå ska att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären förbättras.

Landslagsspelarna Linda Andersson, Örebro Volley, och August Borna, Lunds VK, var två av idrottarna som i januari i år fick motta stipendiet för 2019/20 på Idrottsgalan i Globen.


Mer information finns här:
https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/stipendierochutmarkelser/Elitidrottsstipendium/ Öppnas i nytt fönster.

Ansök genom att fylla i formuläret som finns här:
https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/stipendierochutmarkelser/Elitidrottsstipendium/ansokanomelitidrottsstipendium2020-2021/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frågor om stipendiet besvaras av kina.westervall@rfsisu.se

Fler nyheter

Publicerad: 2020-04-07

Senast uppdaterad: 2020-04-07

Visa fler nyheter

Sponsorer