Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Framtidens idrottshall lanseras 1 september – skicka intresseanmälan!

Save the date! Tisdagen den 1 september presenteras konceptet framtidens idrottshall, som arbetas fram i samarbete mellan White Arkitekter och Sveriges fem största förbund för inomhusidrott.

Bristen på idrottshallar är stor samtidigt som det finns ett ökande behov av mötesplatser som främjar rörelse och gemenskap. I samarbete med Sveriges fem största förbund för inomhusidrott; Handboll-, Basketboll-, Innebandy-, Gymnastik- och Volleybollförbundet tar White Arkitekter fram ett innovativt koncept Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för framtidens idrottshall. Tillsammans vill parterna bidra till att stärka folkhälsan i samhället.

Idrottshallar byggs idag enligt gamla normer och det behövs hallar som är tillgängliga för flera aktiviteter och utövare. Framtidens idrottshall kan, genom innovativa lösningar som möter framtida hållbarhetskrav, skapa förutsättningar för rörelseförståelse och livslång rörelseglädje och stödja en föreningsgemenskap som ger trygghet och sammanhang för fler. Idrottshallen kan också vara en mötesplats i vardagen, oavsett var den uppförs genom att erbjuda ett brett, gränsöverskridande innehåll där idrott och rörelse är i fokus, såväl för skolan och idrottsrörelsen som för de som idag inte är aktiva.

Projektet har pågått sedan oktober 2019 och längs resans gång har bland annat tränare, ledare och aktiva barn och unga samt föräldrar till dessa bidragit till processen genom enkätsvar och djupintervjuer.

Konceptet för framtidens idrottshall presenteras på förmiddagen den 1 september, samma datum som det inställda Träffpunkt Idrott skulle ha ägt rum. Inbjudan med exakt tid och plats, fysisk eller digital, för evenemanget skickas ut senare, men boka gärna in datumet redan nu. Är du intresserad av framtidens idrottshall och vill få en inbjudan? Skicka en intresseanmälan till någon av våra ansvariga för projektet:

Daniel Glimvert, anläggningsansvarig, Svenska Gymnastikförbundet, daniel.glimvert@gymnastik.se
Niklas Singstedt, ansvarig arkitekt, White Arkitekter, niklas.singstedt@white.se

Fakta: Framtidens idrottshall
Projektet ägs gemensamt av Basketboll-, Gymnastik-, Handboll, Innebandy- och Volleybollförbundet och delfinansieras av Riksidrottsförbundet med stöd från White arkitekters forsknings- och utvecklingsavdelning White Research Lab. Projektet startade i oktober 2019 och slutresultatet presenteras den 1 september 2020.

Foto: Glenn Unger

Fler nyheter

Publicerad: 2020-06-03

Senast uppdaterad: 2020-06-03

Visa fler nyheter

Sponsorer