Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Folkhälsomyndigheten uppmanar idrotten till fortsatt ansvar

Folkhälsomyndigheten påminner idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. Specialidrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare måste fortsätta ta ansvar.

Uppmaningen uttalades på Folkhälsomyndighetens presskonferens under tisdagen. Med seriepremiären några få dagar bort, helgen 26-27 september, är det viktigt att alla inom volleybollrörelsen påminner sig om att säsongen 2020/21 genomförs under speciella förutsättningar där vi alla behöver hjälpas åt att fortsatt minska smittspridningen.

För att möjliggöra tävling på så normala och rättvisa premisser som möjligt och i enlighet med de smittskyddsåtgärder som regering och myndigheter utfärdat har Svenska Volleybollförbundet sedan tidigare tagit fram två grundläggande dokument:

• Det första utgörs av de råd och riktlinjer som publicerades den 21 augusti Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och som gäller all inomhusverksamhet i volleyboll och beachvolley.

• Det andra dokumentet består av de nya kompletterande tävlingsbestämmelserna, som började gälla måndagen den 7 september.

Gör riskbedömning – ta fram lokala riktlinjer

Alla som arrangerar eller deltar i volleybollaktiviteter förväntas både följa och hålla sig uppdaterade på råden och riktlinjerna, som kan ändras med kort varsel. På samma sätt förväntas lag och föreningar som deltar i seriespel hålla sig inom ramen för tävlingsbestämmelserna.

Arrangörerna ansvarar för sina aktivitet och måste minimera risken för att corona sprids. Arrangörerna ska vidta försiktighetsåtgärder och göra en riskbedömning med hjälp av Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg Länk till annan webbplats. innan en aktivitet genomförs för första gången. Riskbedömningen kan sedan, tillsammans med myndigheternas rekommendationer och Svenska Volleybollförbundets råd, ligga till grund för arrangörens egna riktlinjer, som anpassas efter lokala förutsättningar och föreskrifter. 

Följ säsongen via Serieportalen

Över 200 lag kommer till start i Svenska Volleybollförbundets seriesystem säsongen 2020/21, vilket är en 20-procentig ökning jämfört med förra året, då 168 lag deltog.

Via Serieportalen, som sedan hösten 2019 är hemmet för samtliga serier och divisioner, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan supportrar följa händelseutvecklingen. Här samlas nyheter, bilder och klipp som personal och alla seriespelande volleybollag tillsammans genererar under säsongen. Här finns också en livescore-tjänst där resultat rapporteras poäng för poäng, direkt från alla pågående matcher.

Under Serieportalen sorterar också samtliga serier med varsin så kallad turneringssajt, innehållande spelscheman, tabeller, statistik, lag- och spelarsidor m.m. Kommande turneringar och volleybollmästerskap som arrangeras i Svenska Volleybollförbundets regi, så som Grand Prix, Ungdoms-SM, Junior-SM, får också turneringssajter som poppar upp i portalen.

Samtliga föreningar ansvarar för att lägga in sina seriespelande lag och dess spelare innan säsongsstarten. Föreningar/lag som vill ha vägledning i arbetet med plattformen kontaktar tl@volleyboll.se.

– Vi ser med tillförsikt och spänning fram mot seriespelet, som blir både speciellt och oerhört viktigt. Uppstarten sker under en pågående pandemi som vi alla med självklarhet måste anpassa oss efter. Vår rörelse har gjort det på ett fantastiskt sätt så här långt och står beredd att fortsätta ta sitt ansvar, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

LÄNKAR
Till Serieportalen! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Kompletterande tävlingsbestämmelser för volleybollsäsongen 2020/21 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Volleybollförbundets råd och riktlinjer för inomhussäsongen 2020/21
Länk till annan webbplats.
Folkhälsomyndighetens rekommendationer till idrotten
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Volleybollförbundets löpande uppdateringar
Länk till annan webbplats.
RF: Idrotten och coronaviruset Öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-09-23

Senast uppdaterad: 2020-09-23

Visa fler nyheter

Sponsorer