Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Snart dags att söka kompensationsstöd för corona

Regeringen har beslutat att ge idrottsrörelsen 1 miljard kronor i förlängt stöd på grund av corona. Inom kort kommer idrottsföreningar kunna ansöka om stöd för andra halvåret 2020.

RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Föreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar:

  • Ansökningsomgång 1 från mitten av oktober (datum ej satt) för ekonomiska förluster för kvartal 3.
  • Ansökningsomgång 2 från mitten av januari (datum ej satt) för ekonomiska förluster för kvartal 4. 

Om kompensationsstödet hösten 2020

Kompensationsstödet under hösten 2020 kommer till stora delar bygga på det regelverk och de riktlinjer som användes till det tidigare kompensationsstödet, för första halvåret 2020. Vissa mindre förändringar kan dock ske efter att RF fått de slutgiltiga villkoren för stödet från staten. I utgångsläget är syftet med stödet att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang.

Precis som vid vårens ansökan kommer det vara centralt för ansökan att föreningar kan lämna in verifierbara underlag såsom årsredovisningar, verksamhetsberättelser och resultatrapporter. Det kommer också vara viktigt att föreningarna kan redogöra för eventuella kostnadsbesparingar som skett, och eventuella andra statliga eller kommunala bidrag (för coronakrisen) som föreningen tagit emot under perioden.

Vissa föreningar kommer att ansöka via sitt specialidrottsförbund (SF). SF ansöker om utpekade verksamheter och evenemang för sina föreningar. Däribland de högsta serierna i lagidrotter, större cuper och turneringar, exempelvis Gothia Cup och motionsevenemang som Cykelvasan och Lidingöloppet. En lista över utpekade verksamheter kommer att presenteras innan ansökningsperioden startar. Respektive SF kommer också kontakta de idrottsföreningar det gäller.

Regelverk för kompensationsstödet

Riksidrottsstyrelsen (RS) kommer besluta om regelverk vid sitt sammanträde 6–7 oktober. Efter RS beslut kommer regelverket publiceras på den här sidan! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I väntan på beslutet kan ni ta del av regelverket för vårens ansökan. Obs! att det inte längre gäller, men det kan ge en bild av hur regelverket är utformat.

Regelverk för Kompensationsstöd IF våren 2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan 

Idrottsföreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Det kommer att vara två ansökningsomgångar, en i oktober 2020 och en i januari 2021. 

Behöriga att ansöka är de i IdrottOnline angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare. Exakt vad man kan söka stöd för och hur ansökan går till kommer framgå efter att RF fått villkoren för stödet från staten.

Vid frågor kontakta kompensation@rfsisu.se.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-09-25

Senast uppdaterad: 2020-09-25

Visa fler nyheter

Sponsorer