Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Besked från regeringen: 500 kan tillåtas i publiken

Regeringen öppnade under tisdagen för att tillåta idrottsarrangemang med 500 personer sittande i publiken. Förslaget kan beslutas den 8 oktober och skulle i sådana fall börja gälla den 15 oktober.

Regeringen kan dock omvärdera dagens besked om smittläget i samhället ändras.

– Idrottsrörelsen på alla nivåer och i varje del av landet måste fortsätta göra det vi kan för att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten för att hålla smittspridningen nere. Främst med hänsyn till allas vår hälsa men också för att vi ska få bibehålla ansvaret och undantaget med mer publik, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förslaget gäller endast för publikområden som har anvisade sittplatser. Ett avstånd på minst en meter ska hållas mellan varje person i publiken, men två personer i sällskap kan sitta tillsammans.

Volleybollförbundets råd och riktlinjer

I ljuset av dagens regeringsbesked kommer Svenska Volleybollförbundet se över de råd och riktlinjer som sedan augusti gällt för volleyboll- och beachvolleyaktiviteter som arrangeras inomhus. Eventuella uppdateringar kommuniceras via volleyboll.se och kommer göras med hänsyn till regeringens slutgiltiga beslut, Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt Polismyndighetens kommande tolkning av vilka som ska omfattas av 500-gränsen.

Uppdaterade råd och riktlinjer kommer börja gälla tidigast torsdagen den 15 oktober, när den nya 500-gränsen kan komma att träda i kraft. Fram till att annat kommunicerats gäller befintliga råd och riktlinjer, där rekommendationen är att endast de som är nödvändiga för aktivitetens genomförande ska delta på plats.

Föreningar som ändå redan nu vill ta emot publik (max 50) på match, eller som vill förbereda sig för att framåt kunna välkomna publik tillbaka till hallarna, ska ta kontakt med kommunen samt den lokala polismyndigheten för att diskutera lokala förutsättningar med målet att kunna säkerställa en coronasäker publikhantering före, under och efter match. Alla hallar/arenor är inte lämpliga för publika evenemang.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-09-29

Senast uppdaterad: 2020-09-29

Visa fler nyheter

Sponsorer