Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Simon Dahl blir ny landslagschef och VD för Sveab

Ett av svensk volleybolls mest välrenommerade namn ansluter till Svenska Volleybollförbundet. I november tar Simon Dahl tjänst som landslagschef och VD för Svenska Volleyevent AB (Sveab), formellt med titeln Internationell förbundschef.

- Det känns både roligt och utmanande att ta sig an det här uppdraget. Jag hoppas att jag tillsammans med alla krafter inom svensk volleyboll ska kunna bidra till en utveckling på flera olika sätt, säger det nya tillskottet.

- Vi har haft ögonen på Simon länge, och när det stod klart att han var tillgänglig fanns ingen tvekan. Med sin erfarenhet blir han en välkommen förstärkning för både rörelsen och sina blivande kollegor, säger Lennart Neovius, ordförande Svenska Volleybollförbundet.

Dubbel olympier

Som spelare, ledare och entreprenör är Simon Dahl är ett välkänt namn både i och utanför volleybollrörelsen. 

Som spelare är han kanske mest känd för sina stordåd i sanden, där han i lag med Björn Berg nådde dubbla olympiska spel (2000 i Sydney & 2004 i Aten) och topp 10-placeringar även på Europa- och världsmästerskap.

Tibrosonen har även gott om erfarenhet från spel på högsta svenska volleybollnivå efter sina säsonger med Habo Wolley i Elitserien.

Med ett ben i var och en av volleybollens två stora grenar står Simon stadigt i sin kommande roll som ansvarig för landslagsverksamheten:
- Jag har alltid haft en brinnande passion för både volleyboll och beachvolley även om mina egna framgångar har varit främst i sanden. När det gäller landslagen hoppas jag att min erfarenhet av att nå höga internationella prestationsmål med relativt små resurser ska komma väl till pass, fortsätter Simon.

Tournament Director 

Dahl har gjort en spännande resa även utanför planen både som evenemangsansvarig på Visit Umeå och som entreprenör inom medtech. 

Under åren 2006-2012 agerade han Tournament Director och Sports Director för World Tour-tävlingen Paf Open som framgångsrikt arrangerades på Åland. En erfarenhet som kommer väl till pass när han som tillträdande VD för Sveab ska jobba med att kommersialisera Svenska Volleybollförbundets nationella evenemang, så som Swedish Beach Tour.

Ny organisation

I samband med att Simon börjar sin tjänst i november träder också en organisationsförändring i kraft.

Som landslagschef och VD för Sveab svarar Simon direkt till förbundsstyrelsen med den formella titeln Internationell förbundschef. Han kommer också jobba i nära samarbete med Nationell förbundschef Martin Kihlström, som fortsatt ansvarar för Svenska Volleybollförbundets två arbetsplatser, kansliet i Stockholm och Riksidrottsgymnasiet (RIG) i Falköping, samt personalen som jobbar där. 

- Det känns väldigt roligt och positivt att Simon ansluter, jag ser fram emot att jobba tillsammans med honom för att fortsätta utveckla Svensk volleyboll. Upplevelsen är att vår fantastiska idrott har stark medvind runt om i landet; i år med en 20-procentig ökning i antalet seriespelande lag, flera spännande projekt samt många föreningar som rapporterar om att intresset för sporten växer i snabb takt. Tillskottet av Simon tillför ytterligare energi till resan vi är inne på, säger Martin Kihlström, förbundschef Svenska Volleybollförbundet.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-10-05

Senast uppdaterad: 2020-10-05

Visa fler nyheter

Sponsorer