Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sök medel för Idrott för äldre

Volleybollföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har under oktober och november 2020 möjlighet att söka verksamhetsstöd.

Svenska Volleybollförbundet är sedan början av sommaren delaktig i satsningen Idrott för äldre Länk till annan webbplats..

Riksidrottsförbundet har beviljats särskilda medel under två år för att ge förutsättningar för föreningar och förbund att utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv, och minska ensamhet hos målgruppen 65 år och äldre (65+). Föreningar som bedriver verksamhet för personer 65+ bidrar redan till dessa mål och kommer därför kunna ansöka om ett verksamhetsstöd på totalt 24 miljoner kronor.

Syftet med stödet är att ge föreningen förutsättningar att bedriva och utveckla idrottsverksamhet där äldre deltar. Stödet är en engångsföreteelse och hanteras i en enda ansökningsomgång mellan 1 oktober och 30 november 2020.

Här hittar du regelverk för stödet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du mer information om stödet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vilka kan söka?

Volleybollföreningar som idag bedriver, eller sedan 1 januari 2019 bedrivit, verksamhet där personer 65 år eller äldre (65+) deltagit. Föreningen ska idag ha minst fem medlemmar som är 65+ och som deltar eller har deltagit i föreningens saktiviteter under samma tidsperiod.

Hur går ansökan till?

Ansökan görs i IdrottOnline, i applikationen Idrottsmedel. Om du är inloggad i IdrottOnline på din förening (och har rätt roll i föreningen) så hittar du fliken Idrottsmedel i menyn längst upp på sidan. Klicka sedan på fliken till Idrottsmedel till vänster, välj ”Verksamhetsstöd IF Idrott för äldre“ och klicka på ”ansök”.

Utförligare beskrivning av hur ansökan går till Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hur mycket stöd kan en förening få?

Alla föreningar som lämnar fullständig ansökan och som uppfyller villkoren för stödet får ett grundstöd på 3 000 kronor. Stödet betalas ut löpande efter att ansökan har godkänts.
Riksidrottsförbundet räknar med att en del av summan på 24 miljoner kommer att bli över efter att grundstödet betalats ut. Återstående medel planeras då att fördelas till samma föreningar, baserat på de uppgifter föreningen anger i ansökan.

Om du har ytterligare frågor så går det bra att ställa dem via e-post till aldreidrott@rfsisu.se.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-10-05

Senast uppdaterad: 2020-10-05

Visa fler nyheter

Sponsorer