Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kompensationsstöd fördelas i två omgångar - sök från 15 oktober

Riksidrottsförbundet fördelar regeringens kompensationsstöd om 1 miljard kronor för resten av 2020 i två omgångar. Volleybollförbundets föreningar kan söka stöd från 15 oktober.

I utgångsläget är syftet med stödet att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang.

Precis som vid vårens ansökan kommer det vara centralt för ansökan att föreningar kan lämna in verifierbara underlag såsom årsredovisningar, verksamhetsberättelser och resultatrapporter. Det kommer också vara viktigt att föreningarna kan redogöra för eventuella kostnadsbesparingar som skett, och eventuella andra statliga eller kommunala bidrag (för coronakrisen) som föreningen tagit emot under perioden.

– Många föreningar väntar på att få söka och är i stort behov av stöd för andra delen av 2020. Precis som tidigare är grunden att föreningar tappat mycket intäkter som en effekt av de restriktioner som införts för att minska smittspridningen av corona, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsstyrelsen beslutade på tisdagskvällen om ramar och principer för att söka stöd för andra halvan av 2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Föreningar kan liksom i våras söka stöd för förlorade intäkter och kvarvarande kostnader.

Ansök från 15 oktober

Ansökan om kompensation kommer att ske i två omgångar. Första ansökningsomgången öppnar den 15 oktober, med planerad utbetalning i mitten av november. Andra ansökningsomgången planeras att öppna i början av januari 2021.

– Vi är mitt inne i en pandemi och ser att detta kommer fortsätta få stor påverkan på idrottsrörelsen även under 2021 och på ännu längre sikt även om det är svårt att sia om exakt hur. Om restriktioner fortsätter eller inte är bara en parameter av flera för framtida behov. Stödet på 1 miljard för resten av 2020 betyder mycket just här och nu. Men att idrotten ska få noll kronor i stimulansstöd för 2021 är inte hållbart. Efter att vårt arbete med scenarioplanering är klart återkommer vi med hur idrotten behöver stöttas framåt, säger Björn Eriksson.

Mer info om kompensationsstöd för idrottsföreningar Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-10-07

Senast uppdaterad: 2020-10-07

Visa fler nyheter

Sponsorer