Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Framåt för Riksidrottsgymnasiet i Falköping

Ett nytt härligt läsår har startat för elever och personal på Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium (RIG) i Falköping.

- Det känns otroligt kul att vi är igång! Tack vare att vi alla hjälpts åt har uppstarten gått mycket smidigt, säger verksamhetsledaren Ronny Johansson, som hunnit bli varm i kläderna sedan han tillträdde tjänsten under den gångna sommaren.

Ronny ser många positiva tendenser, dels i hur verksamheten framgångsrikt anpassats utifrån rådande samhällsläge, men framför allt på det stora intresset för RIG som han och kollegorna märker av:
- Vi upplever ett härligt söktryck till både läger och inför läsåret 2021/22. Känslan är att det är många ungdomar där ute som vill satsa helhjärtat på volleyboll och beachvolley. Det är glädjande och lovar gott inför framtiden.

Till höstlovslägret har de sökande varit långt många fler än vad som kan tas emot:
- Under normala omständigheter har vi så här års haft möjlighet att se många av spelarna på olika turneringar och ungdomsmästerskap, men där har corona ställt till det i och med att alla dessa tävlingar varit inställda i år. Vi har helt enkelt inte haft så mycket att gå på i urvalet till lägret. Det finns säkert många som borde varit med.

Johansson uppmanar alla som vill gå på RIG att söka till uttagningslägret som hålls i december.
- Då kan vi ta emot dubbelt så många deltagare eftersom tjejer och killar kör separata dagar.

Ansök senast 1 december

Ja, trots att vi inte är mer än en dryg månad in på höstterminen 2020 pågår redan förberedelser inför nästa läsår, då nya kullar volleyboll- och beachvolleyspelare ska ta plats RIG. Ansökan till läsåret 2021/22 Länk till annan webbplats. är öppen sedan en tid tillbaka och stänger tisdagen den 1 december.

På RIG erbjuds eleverna en rolig, utvecklande och unik miljö där gymnasiestudierna kombineras med elitsatsning på volleyboll och beachvolley. De stora resurserna som finns på plats i form av både hängivna instruktörer och hallar speciellt byggda för volleyboll och beachvolley ger talangerna fantastiska förutsättningar att nå full potential.

RIG-eleverna seriespelar också tillsammans, bland annat i Elitserien. Både damerna och herrarna har stått för fina prestationer under inledningen av säsongen.
- Inspirerande att se hur våra talanger vågar ta för sig mot erfaret och skickligt seniormotstånd. På damsidan har det blivit två segrar av två möjliga. Vi vet också att spelarna och lagen i alla serier kommer ta ytterligare kliv under säsongens gång, så den här starten känns mycket positiv, avslutar Johansson.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-10-08

Senast uppdaterad: 2020-10-08

Visa fler nyheter

Sponsorer