Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Neovius invald i CEV:s styrelse

Historia har skrivits! Lennart Neovius, ordförande i Svenska Volleybollförbundet, har som första svensk på 18 år, och den andra genom tiderna, valts in i Europeiska Volleybollförbundets styrelse.

- Jag är glad och stolt över att ha fått det här förtroendet. Fantastiskt att få sådant stöd. Vi stärker vår roll - att få sitta med i de här sammanhangen betyder mycket. I styrelsen är vi nu tre personer från Norden. Förhoppningsvis ökar vårt inflytande över dagordningen och möjligheten att påverka och lyfta viktiga frågor, säger Neovius.

Lennart, som varit ordförande i Svenska Volleybollförbundet sedan årsmötet 2018, tar nu även plats i Europeiska Volleybollförbundets styrelse, the CEV Board of Administration, där han blir en av totalt 18 ledamöter som tillsammans ska staka ut vägen för den väldiga, europeiska volleybollfamiljen.

Det hela blev klart under fredagens kongress, the CEV General Assembly, i Wien, Österike, där delegater från 43 av Europeiska Volleybollförbundets alla medlemsförbund var på plats för att gemensamt och på demokratisk väg forma framtiden för europeisk volleyboll.

Svenska Volleybollförbundet representerades av ordförande Lennart Neovius och Martin Kihlström, nationell förbundschef.

Sedan tidigare sitter Neovius som en av sju ledamöter i FIVB Snow Volleyball Commission, som inom Internationella Volleybollförbundet (FIVB) är det högsta beslutande organet gällande snowvolley, den senaste och snabbt växande volleybollgrenen.

Aleksandar Boričić, Serbien, fick förnyat förtroende som ordförande och leder därmed CEV:s styrelse i ytterligare fyra år.

På Europeiska Volleybollförbundets hemsida CEV.eu finns mer information om fredagens kongress. Länk till annan webbplats.


Fler nyheter

Publicerad: 2020-10-16

Senast uppdaterad: 2020-10-16

Visa fler nyheter

Sponsorer