Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Med anledning av skärpta allmänna råd i Region Skåne

Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren i Region Skåne fattade under tisdagen beslut om skärpta allmänna råd i regionen.

De skärpta allmänna råden Länk till annan webbplats. gäller till och med den 17 november, men kan förlängas.

Svenska Volleybollförbundet deltog i den extrainsatta informationsträff som RF, RF-SISU Skåne och smittskyddsläkare i Region Skåne höll under tisdagskvällen.

Beskeden som gavs där gör gällande att:
• Alla tävlings- och seriespelsmatcher med lag från dessa regioner, förutom Elitserien, behöver flyttas till efter 17 november.
• Träningsverksamhet i regionen för spelare födda 2004 eller tidigare ska ställas in fram till den 17 november. Elitserielag och spelare födda 2005 eller senare får fortsätta träna.

Noterbart är också att Region Skåne beslutat att ha kvar begränsningen om max 50 personer i publiken. Beskedet kommer efter att regeringen för en knapp vecka sedan fattat beslut om undantag Länk till annan webbplats. som från och med den 1 november möjliggör 300 i sittande publik.

Svenska Volleybollförbundet kommer fortsätta dialogen med Riksidrottsförbundet om hur de skärpta råden ska förstås för idrotten för att vidare kunna veta vilka konsekvenser det får på verksamheten samt vilka åtgärder som behöver vidtas av förbund, distriktsförbund och föreningar regionalt.

Svenska Volleybollförbundet kommunicerar uppdateringar via volleyboll.se.

Sedan tidigare är skärpta allmänna råd införda i Region Uppsala Länk till annan webbplats., dessa gäller till och med den 3 november, men kan förlängas.

Frågor ställs till info@volleyboll.se.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-10-27

Senast uppdaterad: 2020-10-28

Visa fler nyheter

Sponsorer