Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Skärpta allmänna råd införs i ytterligare tre regioner

Under torsdagen fattade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkare i regionerna Stockholm, Västra Götaland och Östergötland, beslut om skärpta allmänna råd som införs omgående i regionerna.

De skärpta allmänna råden Länk till annan webbplats. påverkar idrotten i dessa regioner och gäller till och med den 19 november 2020, men kan förlängas.

För Svenska Volleybollförbundet och dess medlemsföreningar innebär det att:
• Alla tävlings- och seriespelsmatcher med lag från dessa regioner, förutom Elitserien, behöver flyttas till efter 19 november.
• Träningsverksamhet i regionerna för spelare födda 2004 eller tidigare ska ställas in fram till den 19 november. Elitserielag och spelare födda 2005 eller senare får fortsätta träna.

Sedan tidigare är skärpta allmänna råd införda i både Region Uppsala och Region Skåne. De skärpta allmänna råden i Uppsala Länk till annan webbplats. förlängdes under torsdagen i ytterligare två veckor och sträcker sig nu fram till den 17 november. Samma datum gäller för Region Skåne Länk till annan webbplats.. I båda fallen kan de skärpta allmänna råden komma att förlängas ytterligare.

Noterbart är att samtliga fem regioner som berörs av skärpta allmänna råd beslutat att ha kvar begränsningen om max 50 personer i publiken. Beskedet kommer efter att regeringen för en vecka sedan fattat beslut om undantag Länk till annan webbplats. som från och med den 1 november möjliggör 300 i sittande publik.

Svenska Volleybollförbundet kommunicerar uppdateringar via volleyboll.se.

Frågor ställs till info@volleyboll.se.

Fler nyheter

Publicerad: 2020-10-29

Senast uppdaterad: 2020-10-29

Visa fler nyheter

Sponsorer