Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Base Sport om vinterbollen många vill testa

Intervju med Gunnar Kärrbrant, vd för Base Sport, om den nya bollen för snowvolley, som snabbt blivit populär.

Berätta om senaste tillskottet i bollväg inom volleybollfamiljen! 
- Mikasa har tillsammans med FIVB och CEV testat några olika alternativ för att få till en boll som klarar väder, kyla och underlag. Efter detta har man lanserat Mikasa SV335 som den officiella snowvolleybollen. Det som är speciellt med denna är framförallt att den behåller sin mjuka sköna yta även om det är kallt. Många gånger spelar man med handskar och ytan på SV335 gör det möjligt att ”behandla” bollen även med handskar.

När idrottande inomhus under en längre tid inte varit tillåtet för alla har många valt att stilla volleybollabstinensen genom att flytta ut. Ett bevis för detta är att Base Sport snabbt sålt slut lagret av snowvolleybollar.

När du beställde in 72 bollar för snö, hur länge tänkte du att det lagret skulle räcka?
- Ledtiden på inköp är ungefär sex månader och i våras/somras så tänkte jag nog att två kartonger skulle var i överkant…

Att sälja slut en så ovanlig produkt direkt, hur förvånad blir man då?
- Naturligtvis är jag positivt överraskad och det är kul att flera klubbar nu aktiverar sina medlemmar utomhus när hallarna är stängda. Klubbar som Habo, Hästhagen, Västerås, Stöcke har alla köpt snowvolleybollar och även kompletterat, så min känsla är att medlemmarna har hängt på, för volleyboll vill man spela. Sedan att det råkar vara i snö just nu har mindre betydelse.

Har du hört något från de som köpt bollarna om vad de tycker?
- Vad jag har så är man nöjd, man gillar kvalitet och det faktum att det är en billig boll gör att man gärna vill testa.

Snowvolley visades upp vid vinter-OS för tre år sedan och det finns en Europatour, har du lyckats se någon snowvolleymatch ännu?
- När vi skickade ett lag till Argentina så såg jag lite spel, och så klart är det ett spel som är i början av sin utveckling. Kommer säkert att bli väldigt mycket bättre över tid. OM det blir en ”riktig” sport eller en leksport vid skidanläggningarna världen över får tiden utvisa.

Kolla in den nya bollen här!
https://www.basesport.se/nyheter/mikasa-sv335 Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-01-29

Senast uppdaterad: 2021-01-29

Visa fler nyheter

Sponsorer