Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Digital 37:e FIVB-kongress med stora satsningar

För första gången har Internationella Volleybollförbundets årliga kongress genomförts digitalt. Över 200 nationsförbund deltog i den 37:e upplagan!

Svenska Volleybollförbundet representerades av förbundsstyrelsens ordförande Lennart Neovius och Martin Kihlström, nationell förbundschef.

Kongressen pågick i tre dagar, under vilka bland annat ett nytt partnerskap lanserades. FIVB går samman med CVC Capital Partners Länk till annan webbplats. och skapar bolaget Volleyball World vars syfte är att driva den kommersiella utvecklingen och de stora världsomspännande evenemangen.

Det nya partnerskapet är också tätt sammanlänkat med projektet Volleyball Empowerment, då det finansiella tillskottet som väntas följa av Volleyball World ska återinvesteras i den globala volleybollrörelsen med målet att idrotten ska professionaliseras ytterligare, till gagn för både fans, spelare och nationsförbund.

Utifrån den här satsningen har exempelvis Svenska Volleybollförbundet beviljats ledarstöd till damlandslaget i volleyboll.

Internationella Volleybollförbundets hemsida fivb.com Länk till annan webbplats. finns mer att läsa om helgens kongress.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-02-08

Senast uppdaterad: 2021-02-08

Visa fler nyheter

Sponsorer