Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Skicka in LOK-stödsansökan senast 25 februari

Ansökan om statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) för aktiviteter bedrivna under andra halvan av 2020 (1 juli - 31 december) ska vara inskickad senast den 25 februari 2021.

LOK-stöd kan sökas av alla idrottsföreningar som är anslutna till något av de specialidrottsförbund (exempelvis Svenska Volleybollförbundet) som tillhör Riksidrottsförbundet och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7-25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.

Ansökan för aktiviteter bedrivna 1 juli - 31 december 2020 ska vara inskickad via föreningens IdrottOnline-sida senast torsdagen den 25 februari 2021. OBS! Om föreningen närvaroregistrerar i ett externt system med inläsning till IdrottOnline så måste aktiviteterna vara registrerade i det externa systemet senast 20 februari.

Det är viktigt att skicka in ansökan i tid. Det görs ett avdrag på ansökningar som inkommer efter sista ansökningsdag.

Tänk på att det inte räcker att bara närvaroregistrera aktiviteterna. Man måste öppna och skicka in ansökan även om föreningen närvaroregistrerar sina aktiviteter via IdrottOnline. Aktiviteterna är inte redovisade till Riksidrottsförbundet förrän ansökan skickats in.

Info med anledning av corona

Tills vidare ska idrottsföreningar registrera genomförda aktiviteter som vanligt, alltså registrera de deltagare som faktiskt var med. LOK-stödsansökan för hösten 2020 ska endast innefatta de faktiskt genomförda aktiviteterna.

Riksidrottsförbundets ambition är att det inte ska göra skillnad om föreningen, på grund av corona, beslutat att göra uppehåll i verksamheten eller haft möjlighet att fortsätta. En extra fyllnadsutbetlaning för våren 2020 har gjorts i december 2020 och RF avser att göra motsvarande fyllnadsutbetalning i efterhand även för höstens aktiviteter.

Här finns mer information om LOK-stödet samt hur redovisningen går till väga. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2021-02-16

Senast uppdaterad: 2021-02-16

Visa fler nyheter

Sponsorer