Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sök kompensationsstöd för januari och februari!

Föreningar kan nu ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för januari och februari 2021. Ansökan öppnar 15 april.

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 335 miljoner kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Föreningar kan ansöka om stödet enligt följande:

  • Ansökan från 15 april till 26 april kl 12.00 för ekonomiska förluster för januari och februari 2021.

Om RF får besked och erhåller ytterligare stöd innan ansökningsomgången startar kan perioden för kompensationsstödet utökas till att även inbegripa mars 2021.

Syftet med stödet är att ge föreningarna förutsättningar att överleva samt fortsatt kunna bedriva verksamhet och evenemang för volleyboll och beachvolley. Särskilt viktigt är att värna om verksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten.

Nytt för kompensationsstödet 2021 är att föreningar inte kommer kunna söka stöd för helt nya evenemang eller nya verksamheter som skulle genomförts under januari och februari där beslutet om genomförandet skett under tiden för pandemin. Undantag är om förbund tilldelat föreningar förbundsarrangemang såsom SM-tävlingar eller dylikt. Syftet är att kunna bygga stödet på verifierbara underlag och inte gissningar som skett under tiden för restriktioner.

Regelverk för kompensationsstödet Länk till annan webbplats.

Ansökan 

Idrottsföreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Behöriga att ansöka är de i IdrottOnline angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare.

Vid frågor kontakta kompensation@rfsisu.se

 

Fler nyheter

Publicerad: 2021-03-31

Senast uppdaterad: 2021-03-31

Visa fler nyheter

Sponsorer