Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny styrelseordförande valdes när Svenska Volleybollförbundet höll digitalt årsmöte

Ett 50-tal deltagare, varav 26 röstberättigade ombud, deltog lördagen den 22 maj på Svenska Volleybollförbundets årsmöte, som för andra året i följd genomfördes digitalt.

Deltog gjorde styrelseledamöter, personal, valberedningsledamöter samt åhörare och röstberättigade ombud från medlemsföreningar och distrikt runt om i Sverige. I klubban höll mötesordförande Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsstyrelsen.

Årsmötet resulterade bland annat i en ny styrelsesammansättning utifrån valberedningens förslag, med en ny styrelseordförande i form av Annika Sjöberg, Kungälv, som ersätter Lennart Neovius på posten.

Annika blir därmed den andra kvinnliga ordföranden i Svenska Volleybollförbundet.

- Ett ärofyllt uppdrag att få vara ordförande för Svenska Volleybollförbundet. Jag tackar för förtroendet och ska verkligen jobba för att förvalta det så bra jag bara kan. Det blir till att sätta fart direkt. Här finns mycket viktigt och spännande att jobba med och jag ser fram emot att göra det tillsammans med övriga styrelsen, personalen och alla de vi representerar ute i rörelsen, säger Svenska Volleybollförbundets tillträdande ordförande, Annika Sjöberg.

Till styrelsen omvaldes vidare Malin Holm, Malmö, samtidigt som Verena Rizzoll, Ängelholm, blev nyinvald - båda på två år. Niklas Gustafsson, Stockholm, och Ulric Svensson, Jönköping, nyinvaldes även de på två år. Marie Saxne, Landskrona, valdes in som ledamot på fyllnadsval 1 år för tillträdande styrelseordförande Annika Sjöberg.

Presentationer av de nya styrelseledamöterna finns att läsa i valberedningens förslag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Annika Sjöberg, ny ordförande i Svenska Volleybollförbundet.

Medvind trots pandemin

Lena Tholse, Nyköping, Ola Kvist, Stockholm, och Jonas Håård, Örebro, lämnade styrelsen efter fullgjorda mandatperioder och tackas för sina insatser.

Utöver flera omval i Svenska Volleybollförbundets grupper av förtroendevalda tillkom två nyval i tävlingsnämnden, där Malin Byhlin och Marc Oscarsson valdes in på 2 år. Till tävlingsnämnden tillkommer även Markus Collin på fyllnadsval 1 år.

Till valberedningen ansluter två nyvalda ledamöter; Magdalena Henrysson samt Mats Porsklev, båda på 1 år.

Årsmötet säkerställde att sammansättningen av ledamöter i Svenska Volleybollförbundets förtroendevalda organ fortsatt är jämställd och med god geografisk spridning.

- För andra gången har vi genomfört ett årsmöte inom Volleybollförbundet digitalt. Vi redogjorde för verksamheten som bedrevs under 2020 - ett speciellt år som vi som rörelse tog oss igenom tillsammans. Trots pandemin har vi medvind, vilket syns både på och utanför planen. Jag vill tacka mötesordförande Björn Eriksson och alla som bidrog med kloka inspel och tankar under årsmötet, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet. 

Beslut om inkomna förslag och verksamhetsinriktningen

Med anledning av Nordsvenska Volleybollförbundets motion, och i linje med förbundsstyrelsens yttrande, beslutade årsmötet att ge förbundsstyrelsen i uppdrag att se över den geografiska fördelningen av nationella tävlingar och sammankomster arrangerade inom Svenska Volleybollförbundet, i syfte att utjämna föreningarnas kostnader för resor.

Gällande verksamhetsinriktningen beslutade årsmötet att klubba igenom handlingen på ett år, med flera medskick till styrelsen i det fortsatta arbetet med att implementera innehållet och målen.

Under sluttampen av årsmötet presenterades volleybollmissionären Jens Persson som Årets ledare inom Svensk volleyboll. En intervju med Jens publiceras på volleyboll.se Länk till annan webbplats. måndagen den 24 maj.

Avgående ordförande Lennart Neovius tillkännagav avslutningsvis de tolv namn som blir först ut att ta plats i Svensk volleybolls Hall of Fame, som instiftats som en del av Svenska Volleybollförbundets 60-årsjubileum. Var och en av de invalda kommer under den närmaste tiden att presenteras utförligare på volleyboll.se Länk till annan webbplats..

Av årsmötet beslutad sammansättning av SVBF:s förtroendevalda organ
Förbundsstyrelsen:
Ordförande, Annika Sjöberg, Kungälv (1 år nyval som ordf)
Ledamot, Malin Holm, Malmö (2 år omval)
Ledamot, Niklas Gustafsson, Stockholm (2 år nyval)
Ledamot, Verena Rizzoll, Ängelholm (2 år nyval)
Ledamot, Ulric Svensson, Jönköping (2 år nyval)
Ledamot, Marie Saxne, Landskrona (1 år fyllnadsval för Annika Sjöberg)
Ledamot, Jan Wahlén, Visby 1 år kvar
Ledamot, Madeleine Eriksson, Göteborg 1 år kvar
Ledamot, Mattias Forsman, Umeå 1 år kvar

Juridiska nämnden:'
Ordförande, Jan Råssjö (1 år omval)
Ledamot, Ida Arvidsson 1 år kvar
Ledamot, Henrik Borna 1 år kvar
Ledamot, Maria Andersson (2 år omval)
Ledamot, Kristoffer Thiblin (2 år omval)

Tävlingsnämnden:
Ordförande, Tomas Lidstedt (1 år omval)
Ledamot, Malin Linde 1 år kvar
Ledamot, Malin Byhlin (2 år nyval)
Ledamot, Marc Oscarsson (2 år nyval)
Ledamot, Markus Collin  (1 år fyllnadsval) 

Valberedningen
Ordförande, Anneli Friborg (1 år omval)
Ledamot, Markus Lampio (2 år omval)
Ledamot, Madeleine Hedenberg (2 år omval)
Ledamot, Magdalena Henrysson (1 år nyval)
Ledamot, Mats Porsklev (1 år nyval)

Revisorer:
Magnus Hamberg (1 år omval)
Revisorssuppleant: Jan Hamberg (1 år omval)

Fler nyheter

Publicerad: 2021-05-22

Senast uppdaterad: 2021-05-22

Visa fler nyheter

Sponsorer