Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska domare får ärofyllda internationella uppdrag

Det är inte bara blågula spelare som visar framfötterna i den väldiga volleybollvärlden. Inom loppet av några veckor har Europeiska Volleybollförbundet (CEV) tilldelat fyra tunga uppdrag till tre svenska domare.

Stefan Bernström är inne på sitt 18:e och sista år som internationell domare. Under hans långa karriär har det blivit mängder av tunga uppdrag i de största europeiska klubblagsturneringarna och mästerskapen, vilket gör honom till en av Svensk volleybolls mest välrenommerade rättskipare genom tiderna. När vi intervjuade honom gångna våren, efter att han mottagit utmärkelsen som Säsongens elitseriedomare, konstaterade han att drömmen var att få avsluta med att döma 2021 års EM-slutspel. Nu har det slagit in!

Stefan har av CEV tagits ut i den exklusiva skara domare som får åka till damernas Volleyboll-EM, som avgörs 18 augusti - 4 september Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Serbien, Bulgarien, Kroatien och Rumänien. Ett mästerskap där Sveriges volleybolldamer deltar för första gången på 38 år!

Som "uppvärmning" har Bernström även att döma herrarnas Final Four i European Golden League som avgörs helgen 19-20 juni i Kortrijk, Belgien.

En svensk representant tar plats även i sanden. När 2021 års upplaga av U20-EM i beachvolley avgörs i Izmir, Turkiet, 8-11 juli Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns Kristian Lund med bland de uttagna domarna som med visselpipan som verktyg ska lotsa framtidens beachvolleystjärnor genom mästerskapet.

Det fjärde prestigefyllda uppdraget är tilldelat Hans Almkvist, ledamot i Svenska Volleybollförbundets Referensgrupp domare,  som i domarfrågor agerar bollplank till förbundsstyrelsen och personalen, samt ledamot i CEV:s European Refereeing Commission (ERC) sedan 2020. Almkvist ska sitta i Special Referee Commission (SRC) för U16-EM i volleyboll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för flickor – ett mästerskap som 10-18 juli 2021 i Ungern/Slovakien.

Vi gratulerar Stefan, Kristian och Hans och önskar stort lycka till med kommande uppdrag!

Fler nyheter

Publicerad: 2021-06-18

Senast uppdaterad: 2021-06-18

Visa fler nyheter

Sponsorer