Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Idrottsgalan: Isabelle Haak nominerad till Årets kvinnliga idrottare

Världsstjärnan i volleyboll Isabelle Haak är en av de fyra kandidaterna att bli utsedd till Årets kvinnliga idrottare i Sverige. "Hon representerar det bästa av det bästa", säger landslagets förbundskapten Ettore Guidetti.

När Idrottsakademin på fredagsmorgonen presenterade kandidaterna till priserna på Idrottsgalan i januari 2022 ser kategorin "Årets kvinnliga idrottare" ut så här, i bokstavsordning:

Tove Alexandersson, orientering
Anna Beck, paracykel
Isabelle Haak, volleyboll
Sandra Näslund, skicross

– Det känns otroligt ärofyllt att bli nominerad. Det finns så många duktiga idrottare så det känns väldigt väldigt stort, säger Isabelle.Och hon hyllas av sin förbundskapten:

– För mig är "Bella" den rätta att vinna det här priset. Hon representerar verkligen det bästa av det bästa. Hon är en toppatlet 24 timmer om dygnet varje dag. Hon är dessutom en trevlig, glad, leende människa. Varje dag. Mycket professionell, säger Ettore Guidetti.

Isabelle Haaks 2021 har varit enastående. Hon är den största stjärnan i vad många betraktar som världens bästa klubblag, Vakifbank i Istanbul. Hon ledde sitt lag till seger i både turkiska ligan och turkiska cupen och hon blev utsedd till MVP i ligan. Hon ledde sitt lag till Champions League-final.

Hon är den självklara ledaren i det svenska landslaget som hon från en 34:e-plats på Europarankingen framgångsrikt ledde genom en imponerade seger i EM-kvalgruppen till ett fantastiskt Europamästerskap där Sverige slutade på en historiskt bra femte plats.

Hon betraktas av vissa vara världens bästa spelare, och det i en sport som i flera undersökningar visar sig vara världens största.

– När jag tänker tillbaka på det senaste året är jag framförallt superstolt och jätteglad över vad vi lyckades prestera i EM-

kvalet och i självaste EM. Jag fick ta en större roll än tidigare och jag kände att alla verkligen ville göra underverk. Jag hade förmånen att få fortsätta utvecklas på alla plan och det känns så kul att alla ansträngningar gav resultat, både i klubben och i landslaget, berättar Isabelle.

– Väldigt roligt för Isabelle men också väldigt roligt för svensk volleyboll att vår sport uppmärksammas och finns med bland nomineringarna till Idrottsgalan. Isabelle Haak är en fantastisk idrottare i yppersta världseliten i världens kanske mest utövade sport, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

I EM vann Haak dessutom poängligan före en rad världsstjärnor där hon var den enda som snittade över sju poäng per set.


Volleyboll-EM 2021
Poängligan (poäng per set)

1. Isabelle Haak, Sverige              7,29
2. Tijana Boskovic, Serbien

          6,94

3. Britt Herbots, Belgien               

6,44

4. Paola Egonu, Italien                  

6,23

5. Magdalena Stysiak, Polen


         

5,62

6. Ebrar Karakurt, Turkiet              5,18

7. Samanta Fabris, Kroatien


         

4,62

8. Greta Szakmary, Ungern


          

4,60

9. Arina Fedorovtseva, Ryssland


   

4,59

10. Lucille Giquel, Frankrike

          

4,54SVT presenterar alla kandidaterna till Idrottsgalan 2022 här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2021-11-12

Senast uppdaterad: 2021-11-12

Visa fler nyheter

Sponsorer