Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Covid: Så här tacklar volleybollen de nya restriktionerna

Från och med idag, 8 december, har vi nya restriktioner att förhålla oss till. Förenklat betyder det: Fortsätt spela volleyboll bara om du är helt symptomfri!

Efter regeringens förklaring och Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer gäller just nu det som kallas steg 1.

Det innebär för idrotten inga större inskränkningar på verksamheten, men med en skärpt uppmaning att inte träna eller delta i aktiviteter om man har någon form av symptom.

– Vi fortsätter att hjälpas åt för att minska smittspridningen och hoppas att idrottandet kan fortsätta så som det är nu, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef i svensk volleyboll.

Ytterligare en åtgärd för att minska smittspridningen är att vuxna rekommenderas att hålla avstånd i offentliga miljöer.

I allmänhet råder nu sådant som vi redan vant oss vid i restriktionstider som att undvika trängsel, om möjligt undvika kollektivtrafik, att använda munskydd om man ändå reser kollektivt, att tvätta händerna, att hålla avstånd och andra allmänna smittskyddsåtgärder.

Idrottsaktiviteter kan genomföras om arrangören vidtar smittskyddsåtgärder i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Uppvisande av vaccinationsbevis fortsätter gälla vid sammankomster med över 100 personer.

Löpande uppdateringar om restriktioner i svensk volleyboll finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fler nyheter

Publicerad: 2021-12-08

Senast uppdaterad: 2021-12-08

Visa fler nyheter

Sponsorer