Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Östersund laddar för Snowvolley-SM

Till helgen avgörs 2022 års upplaga av Snowvolley-SM på Stortorget i Östersund

Snowvolley SM är tillbaka i Östersund för tredje året i rad (med ett uppehåll för pandemi 2021) och det skottas och pistas för perfekta banor och en härlig inramning på Stortorget. Hela kalaset kommer kunna ses live på volleykanalens youtube. Länk till annan webbplats.

Utöver SM-spel så kommer publik och förbipasserade ha möjlighet att prova på snowvolley tillsammans med instruktörer från arrangörsföreningen. En aktivitet inom satsningen Tillsammans för fler i rörelse, som genomförs med stöd av Svenska spel. 

Såhär spelas Snowvolley-SM

Gruppindelningen baseras på seedningsordningen. Det lag som innehar högst total rankingpoäng seedas först, därefter följer seedningen i fallande ordning. I det fall två eller fler lag haft lika många rankingpoäng, är det högst rankade spelare i respektive lag som avgjort seedningsordningen. I fall där även aktuella lags högst rankade spelare haft lika många rankingpoäng har seedningsordningen avgjorts genom lottdragning. Samma sak gäller för lag som saknar rankingpoäng.

Herrklassen har delats upp i två trelagsgrupper där alla lag möter alla inom gruppen. De lag som sedermera slutar etta och två i respektive grupp kvalificerar sig för semifinalspel. Därefter följer brons- och finalmatcher.

I damklassen som består av fyra lag möter alla lag varandra och sedan möts de två högst placerade lagen i en final och lag 3 och 4 möts i en bronsmatch.

FAKTA: SNOWVOLLEY-SM 2022

Datum: Lördagen den 19 februari

Plats: Stortorget, Östersund

Arrangör: Östersund Volley, Svenska Volleybollförbundet

Antal lag: Fyra dam, sex herr

Antal planer: Två

Spelschema - dam Länk till annan webbplats.

Spelschema - herr Länk till annan webbplats.

SPELSCHEMA

Gruppspel: Från 08.30

Finaler: Herrar 14:00, Damer 15:00

Komplett spelschema finns via den här länken! Länk till annan webbplats.

STARTFÄLT

Damer

  • Bekasova/Assarsson/Olofsson
  • Arnberg/Linderholm/Sehlstedt/Granberg
  • Hüttenberger/Simmons/Wetter/Jansson
  • Angelov/Carlman/Duerden/Rubertsson

Herrar

  • Nord/Liljestrand/Franzon/Vessberg
  • Arnerdal/Malmsten/Jahid
  • Zahedi/Besharat/Anundgård
  • Borgqvist Skacke/Ragnarsson/Johansson
  • Köld/Lindén/Eriksson/Wincent
  • Tholse/Lundgren/Jonsson/Haaparanta

 

Hur spelas snowvolley?

Varje lag består av minst tre och max fyra spelare, varav tre får befinna sig samtidigt på planen, medan den fjärde agerar avbytare. Själva spelplanen är lika stor som i beachvolley, det vill säga 8x16 meter. Antalet set är också desamma, alltså bäst av tre, men till skillnad från hur det ser ut i den sandiga syskongrenen är det först till 15 poäng i varje set som gäller i snowvolley.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2022-02-16

Senast uppdaterad: 2022-02-16

Visa fler nyheter

Sponsorer