Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Flytta VM från Ryssland! Svensk volleyboll tar avstånd från invasionen.

Svenska Volleybollförbundet reagerar med förskräckelse över de scener som utspelar sig i Ukraina. Här är förbundsstyrelsens uttalande i frågan om Rysslands militära angrepp.


Svensk volleyboll tar å det kraftigaste avstånd från Rysslands invasion av Ukraina. Att utsätta en europeisk demokrati för död, lidande och oro på det sätt som pågår är oförsvarbart.

Svenska Volleybollförbundet har redan uppmanat FIVB, det internationella volleybollförbundet, att snarast möjligt flytta kommande VM i volleyboll från Ryssland.

Vi ställer oss också bakom den svenska regeringens förslag till EU om uteslutande av ryskt deltagande i tävlingar och matcher inom EU, samt att inte delta i evenemang i Ryssland.

Från svensk sida har vi inga pågående eller planerade samarbeten med Ryssland. Vi har heller inga proffs eller någon verksamhet i vare sig Ryssland eller Ukraina. Vi avråder å det bestämdaste att ha eller ingå utbyte med Ryssland.

Vi önskar i övrigt slå oss tillsammans med våra systerförbund, Riksidrottsförbundet och övriga partners att hitta sätt att markera för Ryssland att det här agerandet på alla sätt strider mot volleybollens och hela idrottens värdegrund.

Vi vill visa vårt stöd till den lidande befolkningen i Ukraina. Vi förutsätter att varje förbund, förening och instans inom idrotten agerar kraftfullt mot Rysslands invasion av Ukraina.

 

Med vänlig hälsning,

Styrelsen
genom Annika Sjöberg, ordförande
Svenska Volleybollförbundet

Fler nyheter

Publicerad: 2022-02-27

Senast uppdaterad: 2022-02-27

Visa fler nyheter

Sponsorer