Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Årets Ledare: Yvonne Ohlsson, Hästhagen IF

Årets Ledare 2021 är utsedd. Hon haffades mitt under träning och hyllades digitalt under Svensk Volleybolls årsmöte under söndagen. "Jag blev lite ställd av priset. Det var oväntat och väldigt roligt", säger Yvonne Ohlsson i Hästhagen IF.

Yvonne Ohlsson är en passionerad volleyboll-ledare med lite extra fäbless för att utveckla beachvolleyn för barn och ungdomar.

– I beachvolleyn är det ett ständigt letande efter spelkompis och föräldrar som jagar varandra. Det är inte lika lätt att få ihop det som det är med ett lag inomhus. Då blir det många som inte kommer med. Vi har försökt hitta ett spelformat där vi jobbar med ett lag i stället. Fyra till sju spelare från samma klubb är med i laget, men man spelar två och två och byter varje set. Det får många att komma och vilja tävla. Vi får ut väldigt många unga spelare på beachplanerna på det här sättet, säger hon.

Det bara bubblar ur henne när hon pratar om ungdomar och volleyboll.

Nu är hon av förbundsstyrelsen utsedd till Årets Ledare 2021.
Och det var på beachvolleyplanen hon hittades med en livesändande mobiltelefon för att ta emot utmärkelsen under årsmötet.

– Jättekul att det uppmärksammas det man gör. Jag tycker att jag inte hinner med så mycket som jag vill. Man hinner inte allt, så därför är jag lite överraskad, berättar hon.

Förutom att hon är tränare och organisatör i den kraftigt växande volleybollsektionen i Hästhagen IF i Nacka så är hon ordförande i Stockholm-Gotlands volleybolldistrikt.

För ett decennium sedan startade Yvonne tillsammans med ett par föräldrar ungdomsträningsgrupper i Beachhallen i Södertälje. Yvonne var under flera år ungdomsansvarig i klubben (08 Beachvolley).

2017 var Yvonne med och startade volleybollsektionen i Hästhagen IF. Till en början var det en liten klubb med runt 15 spelare födda 2005 och 2006. Därefter har utvecklingen varit snabb, mer än en fördubbling varje år. Klubben har nu ca 250 licensierade spelare.

I Hästhagen finns med andra ord flera ledare och flera av dem jobbar passionerat med utvecklingen av sporten och klubben. En av dem är Klas Arnerdal, sambo med Yvonne. Han var också den som nominerade henne till utmärkelsen Årets Ledare.

– Det här är j

ättekul för Hästhagen som är en ny förening här i Nacka. Vi är fler, men Yvonne drar ett jättetungt lass. Vi var överens om att om någon av oss ska få priset är det Yvonne, säger Arnerdal.


Yvonne Ohlsson under byggnationen av Hästhagens beachvolleyanläggning.


Och så här blev det.


Har man tur blir det en kort paus i bygge och träning för Yvonne och hennes adepter.Yvonne Ohlsson ihop med sin sambo, klubbkamrat och tillika eldsjäl i Hästhagen IF: Klas Arnerdal.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-10

Senast uppdaterad: 2022-05-10

Visa fler nyheter

Sponsorer