Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny styrelseledamot: Mikael Peterson, Stockholm

Tidigare generalsekreterare och ordförande inom friidrott, ishockey, bordtennis och kanot. Nu är Mikael Peterson ny ledamot i Svensk Volleybolls förbundsstyrelse. "Volleybollen gör en fantastisk resa", säger han.

Hans idrottsledarbakgrund är gedigen och han är känd i det idrottspolitiska Sverige. Nu är Mikael Peterson en del av svensk volleyboll.

– Jag har alltid älskat volleyboll. Jag tittade på EM i Globen. Det var en fantastisk resa. Idrottshistoria. Nu följer jag både beachvolley och volleyboll, berättar han.

Han kom in i idrotten genom Svenska Kanotförbundet där han var ordförande. Sedan har det blivit tre sejourer som generalsekreterare i de nationella förbunden för friidrott, ishockey och bordtennis. Han har också suttit i styrelsen för idrottsutbildarna SISU i åtta år.

Och han har fler kopplingar till idrotten än så.
– Jag har två söner som spelat fotboll väldigt mycket och länge i Enskede IK främst, en klubb jag har varit väldigt engagerad

i, säger han.

I dag arbetar Mikael Peterson som kanslichef på Riksförbundet Cystisk Fibros, vilket är en kronisk lungsjukdom. Han började där i januari i år.

– Vårt arbete handlar om att förbättra förutsättningarna för alla med den här sjukdomen. Inte minst gäller det att påverka beslut hos läkemedelsverket, politikerna och i regionerna, säger han.

Han säger själv att hans egen volleybollresa började redan vid EM i Globen 1989.

– När jag var på beachvolley i Kalmar i somras och så kom frågan upp om att min kompetens skulle vara jättebra på Svenska Volleybollförbundet, säger han.

Vid helgens årsmöte i Örebro valdes Mikael Peterson in som ledamot i förbundsstyrelsen.

– Just nu hade jag inte några sådana uppdrag, så det här passar väldigt bra, säger han.

Vad kan du bidra med i svensk volleyboll?

– Jag vet hur det funkar på riksnivå med de centrala idrottsorganisationerna,evenemangspartners, bolag, sponsorer och inte minst förutsättningar för elitidrotten. Jag har ett bra nätverk inom idrotten och ska försöka bistå med det jag kan. Dragningen på årsmötet var bra, inte minst var gäller ekonomi och evenemang. Det är viktigt för att få synlighet i de här frågorna.

Du verkar väldigt idrottsintresserad…

– Ja, det finns en puls kring idrotten som är svår att motstå, säger han.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-11

Senast uppdaterad: 2022-05-11

Visa fler nyheter

Sponsorer