Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny styrelseledamot: Matilda Wikander, Örebro

Ny ledamot i förbundsstyrelsen är en Örebro Volley-profil i form av Matilda Wikander. "Jag tror jag kommer med mycket spelarperspektiv in i det här", säger hon.

Vid söndagens årsmöte valdes Matilda Wikander som ledamot i förbundsstyrelsen de kommande två åren.

– Jag blev föreslagen av min före detta spelare att sätta mig i styrelsen. Jag behövde lite tid att fundera på det, för jag ville kunna göra det ordentligt. Men när jag funderat lite kändes det självklart att testa, säger hon.

Matilda Wikander kom till Örebro för två decennier sedan som ung spelare. Hon gjorde sju säsonger i klubben under en guldålder för Örebro-klubben som kammade hem SM-guld och under flera av hennes säsonger dominerade elitserien.

Hon gjorde sedan tre år utomlands som volleybollproffs, varav två i Tyskland och ett på Cypern. Tillbaka i Sverige spelade hon ett sista år som aktiv, i Lindesberg, innan det blev sju nya år i Örebro Volley, men nu som ledare i olika kapaciteter – allt från fystränare till head coach.

Sedan dess har hon fokuserat på andra jobb, som tränare på en badanläggning och numera som lärare på mellanstadiet i Kumla.

– Jag hoppas kunna bidra med några kunskaper om hur det ser ut och vad som kan förbättras. Jag har mycket tankar på vad jag kan ta med mig in i det här. Jag kommer mycket med spelarperspektivet, säger hon.

Hur ser du på svensk volleyboll i dag?

– Jag tänker utifrån damsidan att vi är i en jätterolig fas med tanke på de framgångar vi haft. Det känns otroligt lovande framöver och superkul med den bevakning vi fått, att vi har fler utövare och fler lag i seriespel. Det här är en rolig period som vi behöver förvalta väl från förbundets sida och klubbarnas sida, säger hon.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-13

Senast uppdaterad: 2022-05-13

Visa fler nyheter

Sponsorer