Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Superhelgen: Åhman/Hellvig närmare VM – och fler nyheter

Åhman/Hellvig inledde i Turkiet med två vinster och därmed gruppseger. Nu är VM-platsen i praktiken klar. "Det var en bra dag på jobbet idag", säger David Åhman. Den och andra nyheter kommer här.

Fredagsnyheter i svensk volleyboll kommer här.

Först: Kom ihåg damlandslagets första match sedan EM-succén! Sverige möter Estland 19.00 på fredagskvällen. Träningsmatchen streamas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

-----

Den svenska beachvolleyduon David Åhman/Jonatan Hellvig är i praktiken klara för Beachvolley-VM i Rom i juni.

Svenskarna tog det första klivet närmare VM tack vare den inledande 2-0-segern (21-14, 21-17) över Huber/Dressler, Österrike, i Beach Pro Tour Challenge i Kusadasi, Turkiet, under fredagen.

– Det var lite blåsigt men vi lyckades kontrollera det väl och gjorde få misstag samtidigt som vårt block och försvarsspel var bra, säger Åhman.

– Riktigt bra lirat och stabil seger. Vårt block/försvar var grymt. Nu är vi sämst 9:a och ett stort kliv närmare VM i Rom, berättade coach Rasmus Jonsson efter den första segern.

Senare, på fredagseftermiddagen, följde de upp med att vinna över tävlingens andraseedade lag, Aravena/Droguett från Chile, i match om gruppsegern.
Siffrorna var tydliga: 2-0 (21-17, 21-13).

– I andra matchen hade vi riktigt bra sideout och gjorde knappt några misstag där. Det var en bra start på turneringen och vi hoppas nu kunna fortsätta hålla uppe vår nivå resten av vägen, säger Åhman.

– Vi spelade verkligen vårt spel. Vi hade bitvis svårt att få tag på shotsen från deras försvarskille, men när vi bytte och servade blockaren så rann det iväg i andra, säger Jonsson.

Spelschema och resultat finns 

här Länk till annan webbplats..

Tävlingen streamas på VolleyballWorld 

här Länk till annan webbplats..

-----

För tvillingsystrarna Tinaoch Sanna Thurinblev Beach Pro Tour Challenge en bra erfarenhet, även om resultatet i deras kvalmatch gick i fel riktning. De förlorade under torsdagen mot Gutierrez/Quintero, Mexiko. Centralamerikanskorna vann med 2-0 (21-15, 21-19) och Thurins är därmed utslagna ur turneringen.

-----

Det svenska herrlandslageti volleyboll tog Danmarktill fem set i träningslandskampen i Ängelholm under torsdagskvällen. Den tillfällige förbundskaptenen Almir Ljutovac berättar om matchen i en egen artikel här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

I den 4-stjärniga Swedish Beach Tour-tävlingen i Ljungbygör 16-årige Erik Askdebut med den 19 år äldre veteranen Viktor Jonsson. Läs om dem här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och följ tävlingen på Swedish Beach Tours hemsida här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Streaming av tävlingen finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. .

-----

Junior-SMi Södertälje under lördag och söndag stoltserar i år med en ny arena för att kunna husera alla 49 lagen. Västergårds Arena har fem planer vilket ger det totala antalet 14 planer.

Uteblivet kval och ökat intresse är anledningen till växtvärken.

– Vi är vana vi fyra planer för SM-klasserna, plus den öppna klassen då. Så det är stor skillnad, berättar arrangören Lasse Broströmi Södertelge VBK.

Alla matcher i SM-klasserna streamas på Solid Sport här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Isabelle Haakladdar för Champions League-finalenpå söndag.
Reportage om henne finns i flera svenska medier, bland annat i Helsingborgs Dagblad här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Samma tidning har ett reportage om landslagskamraten och tillika systern Anna Haakhär Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

-----

Och som sagt: Det svenska damlandslaget i volleyboll möter Estland i två träningsmatcher inför European Silver League. Den första startar 19.00 på fredagskvällen i Ängelholm (streamas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) och den andra lördag 16.00 (streamas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.).

-----

Fler nyheter

Publicerad: 2022-05-20

Senast uppdaterad: 2022-05-20

Visa fler nyheter

Sponsorer