Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svensk Volleyboll inleder samarbete med Craft

Sportvarumärket Craft har tecknat ett fyraårigt samarbetsavtal med Svenska Volleyförbundet. Samarbetet innebär bland annat att Craft blir officiell leverantör av förbundets match-, tränings- och fritidskläder.

– Volleyboll är en stor internationell sport där Sverige har haft goda framgångar, inte minst med herrlandslaget under 80-talet och med damerna i senaste EM. Det ska bli mycket spännande att samarbeta med Svenska Volleybollförbundet i utvecklingen av svensk volleyboll under de kommande åren”, säger Patrik Danielsson, Sales Manager Club på Craft.

Samarbetet mellan Craft och Svenska Volleybollförbundet innebär att Craft designar och levererar matchställ, träningsplagg och klubbkläder till förbundets samtliga landslag.

– Vi är väldigt glada att Craft ser potentialen i svensk volleyboll och vill vara med på vår utvecklingsresa. Det händer mycket spännande just nu och att få samarbeta med ett så starkt varumärke som Craft ger oss ytterligare vind i seglen, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Det nytecknade avtalet mellan Craft och Svenska Volleybollförbundet sträcker sig till och med 2026.

----- 

Craft är ett svenskt varumärke specialiserat på kläder och produkter för sporter där prestanda och komfort är avgörande för optimal prestation. Genom att samarbeta med elitidrottare över hela världen och ständigt utveckla nya material och tekniska lösningar kan Craft erbjuda innovativa funktionskläder, löparskor och tillbehör för såväl världsmästare som vardagshjältar.

Svensk Volleyboll är på kraftig frammarsch både på elit- och breddnivå. Utvecklingen och tillväxten i såväl volleyboll som beachvolley ställer ökade krav på kläder och utrustning. Genom utvecklande samarbeten med aktörer som delar Svensk Volleybolls intressen att ligga i framkant vad gäller både funktion och innovation bidrar vi till en bättre upplevelse för aktiva på alla nivåer.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-06-02

Senast uppdaterad: 2022-06-02

Visa fler nyheter

Sponsorer