Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Klara Andersson tilldelas Elitidrottsstipendiet

Grattis Klara Andersson! Damlandslagsliberon är en av totalt 50 elitidrottare som får motta Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2022/23.

Elitidrottsstipendiet delas varje år ut till elitidrottare på landslagsnivå som studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning. Svenska Spels stöd ger möjlighet för 50 idrottare att få ett stipendium på 50 000 kronor vardera. Årets stipendiater är från 32 specialidrottsförbund och 38 olika idrotter.

Förutom ekonomiskt stöd ingår också resursstöd från Riksidrottsförbundet i idrottspsykologi, idrottsmedicin och idrottsfysiologi inklusive idrottsnutrition.

Klara Andersson, som är fostrad i Tuve VK och idag representerar regerande svenska mästaren Hylte/Halmstad såväl som svenska damlandslaget i volleyboll, är mottagare av stipendiet för andra året i följd.

- Det känns väldigt bra och fint att få detta! Stipendiet känns också som ett bra kvitto på att all tid man lägger ner både i skolan och idrotten är värt det, säger Klara.

25-åringen är en av landets allra vassaste liberor och var under sommaren med och spelade hem European Silver League-titeln inför ett fullsatt Idrottshallen i Lund.

- Det är värt mycket att få stipendiet. Stöttningen hjälper mig på olika sätt och underlättar för att prestera bättre och utvecklas ännu mer med idrotten.

Vi gratulerar vår stipendiat!

Läs mer:
Om Elitidrottsstipendiet

Fler nyheter

Publicerad: 2022-09-19

Senast uppdaterad: 2022-09-19

Visa fler nyheter

Sponsorer