Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

RIG: Nytt läsår igång – och ansökan till nästa har redan öppnat!

Ett nytt härligt läsår har startat för elever och personal på Svenska Volleybollförbundets Riksidrottsgymnasium (RIG) i Falköping. Samtidigt pågår redan förberedelser för nästa läsår, till vilket ansökningsslussarna nu står öppna!

Totalt 53 spelare utbildar sig för närvarande i RIG:s stimulerande, utvecklande och unika miljö, där studierna på Ållebergsgymnasiet kombineras med elitsatsning på volleyboll och beachvolley.

Resurserna som finns på plats i form av både hängivna instruktörer och hallar speciellt byggda för volleyboll och beachvolley ger talangerna fantastiska förutsättningar att nå full potential. RIG-eleverna seriespelar också tillsammans, bland annat i Elitserien. Både damerna och herrarna har stått för fina prestationer under inledningen av säsongen.

På RIG Falköping har majoriteten av våra svenska volleystorheter fostrats de senaste decennierna. I det svenska damlandslag som gjorde stor succé vid Volleyboll-EM 2021 var 10 av 14 spelare fostrade på RIG. Ett annat exempel i närtid är färska Europamästaren i beachvolley, Jonatan Hellvig, som tog studenten vid RIG så sent som 2020.

Trots att vi inte är mer än en dryg månad in på höstterminen 2022 pågår redan febrila förberedelser inför kommande läsår, då nya kullar volleyboll- och beachvolleyspelare ska ta plats på RIG. Vi tar nu emot ansökningar till läsåret 2023/24!


Foto: Ållebergsgymnasiet.

Du som vill söka!

Är volleyboll eller beachvolley din passion? Vill du elitsatsa och hänga med på en utvecklande och volleyintensiv resa? Då är Riksidrottsgymnasiet i Falköping något för dig!

Torsdagen den 1 december är sista ansökningsdag.

Så ansöker du:
1. Fyll i ansökningsformuläret (laddas ned här! Länk till annan webbplats.). Svar skickas till samtliga sökande och all kommunikation sker per mejl, så var noggrann när du fyller i uppgifterna.
2. Bifoga ansökningsformuläret i ett mejl och skriv ”Ansökan RIG 2023-2024” i mejlets ämnesrad.
3. Skicka ansökan till ansokanrig@volleyboll.se.  

Besked skickas till alla sökanden där det framgår om man blir kallad till uttagningsdagarna, som är planerade till 12-13 december för flickor och 14-15 december för pojkar. Där och då hålls träningar, tester och samtal på plats i Falköping.

RIG Falköping har möjlighet att ta in ca 9 flickor och ca 9 pojkar till läsåret 2023/24.

Att bli antagen till Riksidrottsgymnasiet betyder inte att du har kommit in på ditt förstahandsval på Ållebergsgymnasiet. Du konkurrerar på samma villkor som andra sökanden om utbildningsplatserna. Ansökan till nationellt program lämnar du till antagningsnämnden i din hemkommun som sänder ansökan vidare till Falköpings kommun.

Utbildningen på RIG omfattar 700 poäng i ämnena specialidrott, tränings- och tävlingslära samt ledarskap. Alla RIG-elever får en bred utbildning i både volleyboll och beachvolley. Eleverna tränar ca tre timmar/dag, fem dagar i veckan och studerar på Ållebergsgymnasiet i vanliga klasser. Här kan du läsa mer om vilka gymnasieprogram som går att kombinera med RIG-studierna! Länk till annan webbplats.

LÄNKAR
Sök till RIG! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Frågor och svar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2022-10-05

Senast uppdaterad: 2022-10-05

Visa fler nyheter

Sponsorer